Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень

Неділя, 09 квітня 2023, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень.

Про те, що лучанка кидала банки у муніципалів, які прибирали з дворів старі шини

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень 

У Луцьку на Гулака-Артемовського жінка кидала в працівників департаменту муніципальної варти скляні банки з вікна свого будинку. 

Про те, що у Луцьку чоловіка вдарили ножем у живіт, він помер у «швидкій»

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень 

У Луцьку в понеділок, 3 квітня, виявили чоловіка з ножовим пораненням на вулиці Шота Руставелі. 

Про те, що у Луцьку зупинили будівництво найбільшого храму УПЦ (МП)

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень 

У Луцьку зупинили будівництво найбільшого храму УПЦ (МП) на Волині – Собору Всіх Святих землі Волинської. 

 За словами настоятель храму протоієрею Володимира Яцишина, зараз будівельних робіт у храмі не проводять. А гроші, які жертвують парафіяни, витрачають здебільшого на розпис нижнього храму.

Наголосив, передбачити, як буде розвиватися будівництво, зараз неможливо через «ситуацію, яка склалася». Прихожан своєї церкви він називає «гонимими».

Про те, що у Луцьку хочуть забрати землю в УПЦ «МП»

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень 

У Луцьку хочуть забрати землю в Української православної церкви, названої в народі «московським патріархатом». Таку заяву зробив депутат Луцької міськради Михайло Наход. Тож депутати ініціювали скликання позачергової сесії міської ради, проте поки що дата її проведення невідома. Натомість Волинська обласна та Луцька районна ради вже визначилися, коли збиратимуться з цього питання.

На Волині прикордонник підірвався на міні, а його начальника знайшли застреленим

Головне у Луцьку: ТОП новин за тиждень 

На Волині військовослужбовець, який виконував роботи на екскаваторі, підірвався на міні. На щастя, він не постраждав. Однак начальника прикордонної застави, який прибув на місце інциденту, через деякий час знайшли застреленим.

Зі слів речниці теруправління Державного бюро розслідувань (м. Львів) Тетяни Муравель, на місце події прибули начальник прикордонної застави разом з інспектором прикордонної служби. Після огляду території начальник відійшов нібито зателефонувати і через деякий час пролунав звук, схожий на постріл. Начальника застави знайшли неподалік від місця події з вогнепальним пораненням у голову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів