Поділитись:

У Луцьку ініціюють позачергову сесію міськради, щоб забрати землю в УПЦ «МП»

Середа, 05 квітня 2023, 16:16
У Луцьку ініціюють позачергову сесію міськради, щоб забрати землю в  УПЦ «МП»

Депутати Луцької міської ради звернулись до міського голови з пропозицією скликати сесію та розглянути питання про позбавлення права користування землею в УПЦ «МП».

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив депутат Луцької міської ради Андрій Білан.

«Діяльність кліриків цієї релігійної установи спрямована на підрив української державності. Свідчення цьому - численні факти співпраці діячів УПЦ МП з російською окупаційною владою. Серед прихожан УПЦ МП поширені російські пропагандистські тези, які виправдовують московську агресію», – йдеться в повідомленні.

Раніше депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Михайло Наход підіймав питання, чи варто ініціювати розгляд питання про позбавлення права користування землею в московського патріархату. Мова йде про комунальну землю, яка належить громаді та у свій час була надана в користування релігійним організаціям УПЦ «МП».

У Луцьку ініціюють позачергову сесію міськради, щоб забрати землю в  УПЦ «МП» 

«На мою думку, у такий складний час, коли росія продовжує свою агресію, нищить усе українське, здійснює геноцид проти мирного населення, а російська православна церква благословляє такі дії, оминати подібні теми просто неможливо», – каже Михайло Наход.

Своєю чергою депутат Луцької міської ради Андрій Лучик в тік-ток сказав, що з одного боку таке рішення буде на межі юридичного фолу, а з іншого – кожна пожертва в УПЦ «МП» – це російська куля, що летить в українських бійців.

У Луцьку ініціюють позачергову сесію міськради, щоб забрати землю в  УПЦ «МП» 

«Що я можу сказати з цього приводу? З одного боку таке рішення буде на межі юридичного фолу. І може бути оскаржене в судах. З іншого боку, потрібно усіляко стимулювати, щоби релігійна громада УПЦ «МП» переходила в Православну церкву України. Бо кожна гривня, пожертвувана на московський храм обертається на російську кулю, яка летить в наших бійців. Це я вже не говорю про пропаганду, яка щедро ллється з храмів московського патріархату», – сказав Андрій Лучик.

Більшість лучан одноголосно підтримали позбавлення права користування землею в московського патріархату. Згідно з опитуванням, яке провели у телеграм-каналі Луцьк Бентежний, 90% респондентів вважають, що варто забирати землю в УПЦ «МП». Це голосування також можна було бачити й у телеграм-каналі Новини Луцька та Волині. Конкурент.

У Луцьку ініціюють позачергову сесію міськради, щоб забрати землю в  УПЦ «МП» 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024