Поділитись:

У Луцьку хочуть забрати землю в УПЦ «МП»

Вівторок, 04 квітня 2023, 18:02
У Луцьку хочуть забрати землю в УПЦ «МП»

У Луцьку хочуть розглянути питання про позбавлення права користування землею в УПЦ «МП» на сесії міської ради.

Про це 4 квітня у себе на фейсбук-сторінці повідомив депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Михайло Наход.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Останнім часом церковно-релігійні перипетії заполонили інформаційний простір. Усі  спостерігають за подіями довкола Києво-Печерської Лаври та її настоятеля Павла Лебедя (відомого у народі як «Паша Мерседес»), який отримав підозру від СБУ та знаходиться зараз під домашнім арештом.

Днями сколихнув конфлікт у Хмельницькому. Там в одному із соборів УПЦ «МП» священник побив військового. Місцева влада не стала зволікати й скликала позачергове засідання сесії, де припинила право землекористування під усіма церквами московського патріархату, які перебувають в комунальній власності.

«На мою думку, у такий складний час, коли росія продовжує свою агресію, нищить усе українське, здійснює геноцид проти мирного населення, а російська православна церква благословляє такі дії, оминати подібні теми просто неможливо», – йдеться у дописі.

Михайло Наход наголосив, що варто ініціювати розгляд питання про позбавлення права користування землею в московського патріархату і в Луцьку на сесії міської ради. Мова йде про комунальну землю, яка належить громаді та у свій час була надана в користування релігійним організаціям УПЦ «МП».

Своєю чергою депутат Луцької міської ради Андрій Лучик в тік-ток сказав, що з одного боку таке рішення буде на межі юридичного фолу, а з іншого – кожна пожертва в УПЦ «МП» – це російська куля, що летить в українських бійців.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

«Що я можу сказати з цього приводу? З одного боку таке рішення буде на межі юридичного фолу. І може бути оскаржене в судах. З іншого боку, потрібно усіляко стимулювати, щоби релігійна громада УПЦ «МП» переходила в Православну церкву України. Бо кожна гривня, пожертвувана на московський храм обертається на російську кулю, яка летить в наших бійців. Це я вже не говорю про пропаганду, яка щедро ллється з храмів московського патріархату», – сказав Андрій Лучик.

Нагадаємо: у Луцьку зупинили будівництво найбільшого храму УПЦ (МП) на Волині – Собору Всіх Святих землі Волинської. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 квітня 2024
28 квітня 2024
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02