Поділитись:

У Луцьку з'явилися нелегальні електросамокати (відео)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 05 квітня 2023, 15:03
У Луцьку з'явилися нелегальні електросамокати (відео)

З першого квітня на вулицях Луцька з'явилися електросамокати, якими люди можуть скористатися у власних потребах. Проте їх встановили без жодних дозволів.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» звернулися за роз'ясненням у міську раду.

Приватний підприємець розмістив транспортні засоби у багатьох районах міста. Працюють вони за класичною схемою: завантажуєте додаток, оплачуєте та користуєтесь. Проте, як нам повідомив очільник Департаменту економічної політики Луцькради Борис Смаль, міська рада не видавала жодних дозвільних документів підприємцю.

«Намагаємось все це владнати. Він мав взяти дозвіл на  надання таких послуг, але цього не зробив. Можливо, людина просто не знала, що такий дозвіл потрібен. Зараз самокати, які були в місті, забирають з вулиць до розв'язання цієї проблеми», – кажуть у департаменті.

Він також зазначив, що минулого року до них надходило чимало скарг від жителів міста. Люди нарікали на розкидані самокати, які заважають безпечно пересуватися. Тому новий підприємець спочатку має врегулювати питання стоянки цього транспорту, щоб він не заважав лучанам. Після цього вони говоритимуть про надання дозволу.

Коли ж у Луцьку знову запрацює послуга шерингу електросамокатів – невідомо. У міській раді кажуть, що усі терміни залежать від підприємця.

Нагадаємо: електросамокати, моноколеса та інші персональні засоби пересування в Україні законодавчо визнали транспортними засобами. Це перший крок до зміни Правил дорожнього руху (ПДР) заради врегулювання використання такого транспорту, зокрема заборони руху по тротуарах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024