Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 24 лютого

П'ятниця, 24 лютого 2023, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 24 лютого

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 24 лютого.

Про загиблих на війні волинян:

У Донецькій області під час виконання бойового завдання загинув 40-річний лучанин Олег Круковець.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 24 лютого 

Лучанин Круковець Олег Васильович 13 липня 1982 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації 6 березня 2022 року до складу військової частини на посаду навідника до єгерського батальйону. Захисник загинув 22 лютого 2023 в районі населеного пункту Новомайорське Донецької області під час виконання бойового завдання  щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України.

Також стало відомо, що у Харківській області під час виконання бойового завдання загинув 53-річний солдат Віктор Маркевич з Волині.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 24 лютого 

Солдат Маркевич Віктор Михайлович, 10 серпня 1969 року народження, загинув 20 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу н.п. Гряниківка Харківської області.

Інформацію про зустріч Героя та час поховання повідомлять додатково.

Окрім того, в зоні бойових дій, виконуючи завдання з відсічі збройної агресії рф, помер 29-річний володимирчанин Тарас Марходей.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 24 лютого 

Старший солдат Тарас Марходей мужньо захищав рідну землю та відстоював незалежність України з першого дня повномасштабного вторгнення. За плечима у молодого чоловіка уже був бойовий досвід участі в АТО, тож, не зволікаючи, знову узяв до рук зброю.

У нього залишився батько, який також зараз воює у лавах ЗСУ, брат, дружина та двоє діток.

Про дату та час прощання з Тарасом Марходеєм повідомлять згодом.

Також після тривалої процедури експертизи та упізнання «на щиті» додому повертається володимирчанин Андрій Богданов.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 24 лютого 

Загинув військовий 3 рудня 2022 року, рятуючи побратимів, які потрапили у лещата ворога під Бахмутом на Донеччині.

До війська молодший сержант уперше був мобілізований у 2015 році. З початку повномасштабної війни без вагань знову став на захист рідної країни. У 34-річного воїна залишилася дружина та маленька донечка.

Про те, як лучани згадують початок повномасштабної війни:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 24 лютого 

24 лютого минулого року життя всіх без винятку українців змінилося назавжди. Луцьк, як і більшість українських міст, того ранку прокинувся від вибухів. Три ракети поцілили у військовий аеродром на Вишкові. Над сонним містом підіймався дим. 

Минув рік повномасштабної війни. Рік втрат в здобутків, віри у себе, у свою країну, і невпинної боротьби за наше існування. У першу річницю повномасштабного вторгнення ми на сайті новин Луцька та Волині «Конкурент» зібрали спогади про те, як все починалося та яким для лучан був цей рік. 

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 24 лютого 

Луцькі волонтери поділилися емоціями, які в них виникли у річницю початку повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Допис і відео опублікували на фейсбук-сторінці Громадянського Руху «СВІДОМІ».

«24 лютого, 2023 рік. Рік великої війни крізь призму волонтерства.  Війна змінила нас всіх. Рік тому ми стали більше втрачати друзів та рідних, спокій та мирне життя. Відтоді вся Україна працює на Перемогу. 

Пам’ятаємо кожного, кого забрала ця війна. Обов’язково переможемо та відбудуємо, та станемо сильніші, а поки працюємо далі».

Про деталі ДТП на Соборності, в якій авто перевернулося догори колесами:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 24 лютого 

У Луцьку сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій постраждали три автівки.

Нагадаємо: ДТП трапилася на проспекті Соборності ввечері у четвер, 23 лютого, близько 21-ї години. 

BMW, який рухався лівою смугою, зіткнувся з автомобілем Mercedes, що їхав в попутному напрямку правою смугою та здійснював перестроювання. Внаслідок зіткнення BMW перекинувся на дах. Окрім того, уламок однієї з автівок відлетів та пошкодив лобове скло ще одного припаркованого автомобіля.

На щастя, в автопригоді ніхто не постраждав.

На відео, які надіслали очевидці телеканалу «Конкурент TV», бачимо, що на місці ДТП зібралося чимало людей. Знайшлися й ті, хто виліз на розбитий автомобіль BMW та влаштував на ньому фотосесію. Чи був це водій, який був за кермом, чи хтось із його друзів – не відомо.

Про скандал у луцькому виші через російськомовну викладачку:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 24 лютого 

Сьогодні, 24 лютого, в річницю повномасштабного вторгнення, у луцьких ЗМІ з’явилась новина про викладачку Луїзу Оляндер. Вона викладає у Волинському національному університеті. Свої лекції, кажуть здобувачі освіти, веде російською мовою.

Студенти відмовляються ходити на пари до викладача, який навчає мовою окупанта. Вони поскаржилися на неї керівництву університету. 

Декан факультету філологі та журналістики Лілія Лавринович розповіла, що через свою двомовність викладачка справді допускає росіянізми в мовленні. Проте вона максимально намагається розмовляти українською. Підстав для вчинення певних адміністративних дій в університеті не вбачають.

«Луїза Оляндер  людина-легенда, перша жінка  доктор наук на Волині. Через її набутий білінгвізм вона справді допускає росіянізми в мовленні, але все ж максимально намагається говорити українською. Викладач має чітку проукраїнську позицію» каже пані Лавринович.

До того ж декан зазначила, що  скоро у Луїзи Костянтинівни закінчується контракт і продовжувати його не планують.

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів