Поділитись:

У ВНУ прокоментували скандал з російськомовною викладачкою

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 24 лютого 2023, 17:15
У ВНУ прокоментували скандал з російськомовною викладачкою

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки прокоментували ситуацію з Луїзою Оляндер. На викладачку скаржилися студенти, що та, нібито, читає лекції російською мовою. 

Декан факультету філологі та журналістики Лілія Лавринович розповіла журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент», що, через свою двомовність, викладачка справді допускає росіянізми в мовленні. Проте вона максимально намагається розмовляти українською. Підстав для вчинення певних адміністративних дій в університеті не вбачають.

«Луїза Оляндер — людина-легенда, перша жінка — доктор наук на Волині. Через її набутий білінгвізм вона справді допускає росіянізми в мовленні, але все ж максимально намагається говорити українською. Викладач має чітку проукраїнську позицію», — каже пані Лавринович.

До того ж, декан зазначила, що  скоро у Луїзи Констянтинівни закінчується контракт і продовжувати його не планують. А студентці, яка звернулась із скаргою усе пояснили і запропонували шляхи вирішення проблеми. Остання з розумінням поставилась до ситуації.

«У серпні цього року в Луїзи Оляндер завершується п’ятирічний контракт, і продовжувати його, звичайно, не планували. Вона допрацьовує останні місяці. І дуже би хотілося, щоб спокійно завершила професійну діяльність, зокрема і з огляду на її статус.Студентці, яка  звернулася до мене з проханням прокоментувати ситуацію, я по-перше, усе це пояснила і, по-друге, запропонувала, якщо її не влаштує моя відповідь, шукати інші рішення. Студентка  з розумінням поставилася до ситуації» — каже Лілія Богданівна.

Нагадаємо: сьогодні, 24 лютого, у луцьких ЗМІ з’явилась новина про викладачку Луїзу Оляндер, яка, за словами студентів, читає лекції російською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
31 березня 2024