Поділитись:

Головне у Луцьку: новини тижня

Неділя, 25 грудня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: новини тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень:

Про те, що луцькі депутати завадили «чорним реєстраторам» легалізувати незаконну забудову

Головне у Луцьку: новини тижня 

У Луцьку підприємець спробував узаконити махінації навколо будівництва таунхаусів на вулиці Карбишева, 10.

На ділянці, де було дозволено розміщувати та експлуатувати основні, підсобні і допоміжні будівлі та споруди технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води) ПП «Ефект» збудувало близько 10 таунхаусів. 

Під час сесії Луцькради у середу, 21 грудня депутати розглянули заяву підприємства про зміну цільового призначення земельної ділянки. 

Цільове призначення ділянки намагалися змінити на таке, що дозволяє будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. 

Депутатка від фракції Громадянський Рух «СВІДОМІ» Алла Надточій звернула увагу колег із міськради на те, що ідеться про чергове незаконне будівництво.

«Ця земельна ділянка призначена під виробництво, і тут мали бути побудовані гаражі. Натомість ми бачимо, що там виросли житлові будинки – таунхауси. Більше того, гаражі стали квартирами через дії так званого «чорного реєстратора» Віталія Ященка з колишньої Куклинської сільської ради колишнього Маневицького району. Міська рада неодноразово стикалася з незаконними діями цього «чорного реєстратора у нашому місті і навіть подавала звернення до правоохоронних органів. Наша фракція не буде голосувати за це рішення і звертаємо увагу усіх депутатів, що ми не повинні підтримувати незаконні дії реєстратора», – сказала Алла Надточій.

 Про те, що «Волиньобленерго» серед лідерів-порушників графіків відключень

Головне у Луцьку: новини тижня 

Державна інспекція енергетичного нагляду зафіксувала майже дві сотні порушень під час застосування графіків відключень електроенергії.

Про це інформує Урядовий портал.

Найбільше порушень виявили у ПрАТ «Волиньобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», АТ «Полтаваобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», ВАТ «Тернопільобленерго» та ВАТ «Чернігівобленерго». Найменше порушень зафіксовано в АТ «Прикарпаттяобленерго», АТ «Харківобленерго» та ПрАТ «Кіровоградобленерго».

Держенергонагляд зобов'язав обленерго усунути порушення до 31 грудня.

Зокрема фіксували такі порушення:

  • порушення тривалості перерв між графіками відключення;
  • застосування стабілізаційних графіків, непередбачених чинним законодавством;
  • відсутність у графіках планових відключень об’єктів, що не входять до переліку критичної інфраструктури;
  • недотримання тривалості відключення;
  • подекуди відсутність погодженого з органами місцевого самоврядування списку підприємств, які входять до переліку критичної інфраструктури.

«Як поінформував міністр енергетики Галущенко, на виконання завдання прем’єр-міністра спільно з Державною інспекцією з енергетичного нагляду, НКРЕКП та правоохоронними органами були проведені позапланові перевірки операторів системи розподілу (ОСР) у кожній області. Голова Держенергонагляду Руслан Слободян доповів, що за підсумками першого етапу перевірок зафіксовано 193 порушення вимог нормативно-правових актів у галузі електроенергетики», — йдеться у повідомленні.

Денис Шмигаль наголосив, що перевірки ОСР мають відбуватися на постійній основі на період воєнного часу. Він також дав завдання Міністерству енергетики та Держенергонагляду щоп’ятниці надавати публічний звіт для суспільства про виявлені порушення та про заходи, вжиті для їх усунення.

Про те, що у Луцьку заснували фонд підтримки підприємництва: як це працюватиме

Головне у Луцьку: новини тижня 

У Луцьку заснували фонд підтримки підприємництва. Кошти цього фонду спрямують для реалізації заходів та проєктів цільової Програми підтримки малого і середнього підприємництва Луцької міської територіальної громади на 2022–2026 роки. 

Про те, що лучан закликають не панікувати через гул літаків

Головне у Луцьку: новини тижня 

Третій день поспіль над Луцьком чутно гул літаків. Це у час війни в багатьох лучан викликає страх і навіть паніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
Надрукувати
мітки:
коментарів