Поділитись:

Різдво у Луцьку: містяни заколядували на центральній площі (відео)

Неділя, 25 грудня 2022, 16:10
Різдво у Луцьку: містяни заколядували на центральній площі (відео)

Цього року більшість українців вирішили святкувати Різдво Христове не 7 січня, а разом із європейським світом – 25 грудня. Не винятком стали і лучани.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

У кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку сьогодні, 25 грудня, відбулося різдвяне богослужіння, яке очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

До слова, у луцькому соборі відзначають Різдво 25 грудня вже не вперше. Митрополит Луцький та Волинський Михаїл започаткував відновлення української традиції ще кілька років тому. Втім такого шаленого ажіотажу, як цього року, тут ще не було. 

Для багатьох присутніх – це перше святкування Різдва в православній церкві 25 грудня. Й цього дня до собору прийшло настільки багато охочих, що не всі вмістились у храмі.

Відсвяткувати Різдво до собору прийшли і депутати від «Громадянського Руху «СВІДОМІ». Обранці громади зізнаються: вже не вперше відзначають це свято саме 25 грудня. Та цьогоріч приємно вражені такою великою кількістю свідомих лучан. 

«Так, сьогодні Різдво. Христос народився! Славімо Його!.. Я вже не перший рік прийшла, це вже 3-ій рік у нас в місті святкова служба саме 25 грудня. Я дуже швидко прийняла і зрозуміла, що Різдво має бути до Нового року. А на Новий рік це має бути Василя – Багата вечеря. Через те для мене це не було важко…Я дуже рада, що з-поміж всіх опитувань більшість українців хоче відійти від старих стереотипів і жити разом з Європою», – зазначила депутатка від «Громадянського Руху «СВІДОМІ» Алла Надточій.

Депутат Михайло Наход розповів, що його родина також вже втретє святкує Різдво 25 грудня.

«Ми відходимо від того, що нам було навязано росією, і встаємо на шлях цивілізований, європейський», – зауважив він.

Різдвяну службу цього року продовжили на Театральному майдані Луцька, поруч зі Стелою загиблих Героїв. Тут усі присутні заколядували та згадали полеглих воїнів, які до останнього подиху захищають нашу державу від окупантів.

Тож депутати фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Луцької міської ради вітають лучан і гостей міста зі світлим святом Різдва Христового!

«З Різдвом Христовим, друзі!

 

Різдво – це особливе родинне свято. В Україні це свято зараз має особливе значення для кожного, бо воно дає надію, віру та впевненість. І хоч багато українців будуть святкувати Різдво двічі, проте, на жаль, цього року не всі зможуть відсвяткувати його в родинному колі. Віримо, що так буде лише цьогоріч.

 

Пам’ятайте, що Христос народився, щоб осяяти душі своїм світлом. Тепер це світло є в кожного з нас. Тож бережімо його, цінуймо та щедро ділімося з тими, хто його потребує! Лише добро та світло може перемогти зло та темряву.

 

Христос народився! Славімо Його!»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів