Поділитись:

Вчені відтворили обличчя мумії, яка жила у часи Клеопатри (фото)

Середа, 16 листопада 2022, 05:47
Вчені відтворили обличчя мумії, яка жила у часи Клеопатри (фото)

Судово-медичні експерти зробили реконструкцію обличчя вагітної єгипетської мумії, відомої як «Таємнича леді», з використанням методів 2D та 3D.

Про це пише Lenta.ua.

Вчені, які працюють у рамках проєкту «Варшавська мумія», виявили мумію минулого року. Раніше вважалося, що до виявлення останків вагітної жінки належали священику-чоловікові. Вчені Варшавського проєкту мумій заявили, що їхня мета — «повторно олюднити» мумію за допомогою технологій.

Вони зазначили, що жінка померла у віці 20 років під час вагітності та, можливо, у неї був рак.

«Наші кістки та череп, зокрема, дають багато інформації про особу людини. Хоча його не можна вважати точним портретом, череп, як і багато анатомічних частин, унікальний і демонструє набір форм і пропорцій, які частково виявляться в остаточному обличчі», — йдеться у заяві Шанталь Мілані, італійського судового антрополога та учасника проєкту.

Мумія «Таємничої дами» спочатку була виявлена ​​археологами в районі, де розташовувалися царські гробниці в місті Фіви, розташованому вздовж річки Ніл, на початку 19 століття.

Вчені зазначили, що жінка померла на 28 тижні вагітності, близько 2000 років тому, за часів правління Клеопатри.

Мумія була доставлена ​​до столиці Польщі Варшави в 1826 році, приблизно в той час, коли в єгипетській Долині царів було зроблено деякі з найважливіших відкриттів. З 1917 року мумію, що належить Варшавському університету, передано в оренду Національному музею у Варшаві. Він експонується разом із саркофагом у постійній експозиції Галереї стародавнього мистецтва.

Нагадаємо, що Equals, нью-йоркський стартап, що має на меті кинути виклик домінуванню Excel за допомогою надсучасної електронної таблиці, сьогодні оголосив про залучення 16 мільйонів доларів США в рамках раунду фінансування серії. А під керівництвом Андресена Горовіца (a16z), за участю Craft Ventures, Box Group, Worklife та Combine. Співзасновники Ben McRedmond і Bobby Pinero, два колишніх співробітники Intercom, стверджують, що Equals – одна з небагатьох електронних таблиць з вбудованим підключенням до баз даних, керуванням версіями і функцією спільної роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів