Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 29 вересня

Четвер, 29 вересня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 29 вересня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 29 вересня:

Про Зеленського, який вкотре вкрав м'ясо в Луцьку

Лучанин Ігор Зеленський, якого неодноразово ловили на крадіжці м'яса, знову взявся за своє. У понеділок, 26 вересня чоловік вкрав 2,5 кілограма свинячого ошийка.

За їх даними, чоловіка затримали у вівторок, 27 вересня, а вже наступного дня йому повідомили про підозру. 

Цікаво, що коли чоловік крав м'ясо, у нього ще не закінчився іспитовий строк після попередньої крадіжки. 

«За процесуального керівництва прокурорів Луцької окружної прокуратури 40-річному лучанину повідомлено про підозру у вчиненні в умовах воєнного стану крадіжки та закінченого замаху на крадіжку (ч.4 ст. 185, ч. 3 ст.15 ч.4 ст.185 КК України).  26 вересня 2022 року його затримали в одному з магазинів Луцька, коли він крав м’ясні продукти. Злочин чоловік вчинив, перебуваючи на іспитовому строці. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів», – повідомила у коментарі нашим журналістам речниця обласної прокуратури Наталія Мурахевич

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 29 вересня 

Про бунт під Луцьком проти перевізника

У селах Клепачів, Кульчин, Озерце та Жидичин Луцької міської територіальної громади жителі «бунтують» проти перевізника, який підняв тариф за проїзд до Луцька, однак, якість послуг пасажирських перевезень не задовольняє мешканців. 

До депутатів звернулася Юлія Ручик, яка зазначила, що з червня 2021 року люди намагаються покращити доїзд до Луцька.

«Ми живемо недалеко від Луцька, а платимо захмарну ціну за доїзд. Йдеться про села, які обслуговує перевізник Варшава (ФОП Варшава Віктор Миколайович). Чомусь, за його словами, рейс з сіл Озерце і Кульчин були «нерентабельними», але він взяв собі рейс ще й Кульчин», – зазначила Юлія Ручик та зачитала звернення від імені жителів сіл Клепачів, Кульчин та Жидичин. 

Як зазначила жінка, єдиним перевізником, який обслуговує ці села, є підприємець Варшава. Через відсутність конкуренції, каже жінка, перевізник вчергове підвищив вартість проїзду. Вартість проїзду із Клепачів та Луцька (зупинка ТЦ «Промінь») зросла до 35 гривень, а до автостанції – 45 гривень.

Діти шкільного віку повинні сплачувати 75% вартості квитка.

«Щоб доїхати із села до «Променя» дитина має заплатити 25 гривень. А якщо в родині 3-4 дитини шкільного віку – в місяць виходить чимала сума», – каже жінка.

Детальніше читайте, за посиланням.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 29 вересня 

Про незаконне будівництво в Луцьку

У Луцьку депутати вимагають напрацювати єдину концепцію щодо розв'язання питання незаконного будівництва. Адже зараз у схожих ситуаціях одних власників незаконної забудови позбавляють права користування земельною ділянкою, а іншим – просто відмовляють у зміні цільового призначення земельної ділянки.

На те, що в аналогічних ситуаціях щодо незаконної забудови, Луцька міська рада приймає різні рішення, звернула увагу депутатка від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій.

Зокрема, на вулиці Ковельській, 66 міська рада вирішила скасувати містобудівні умови власнику магазину, який незаконно добудував третій поверх. А на вулиці Гущанській, 25, де звели цілий ряд котеджних будинків на землях сільськогосподарського призначення, міськрада лише відмовляє власнику у затвердженні проєкту землеустрою.

«Ми плануємо скасувати містобудівні умови та обмеження для проєктування об'єкта будівництва (на Ковельській, 66 – ред.), а тут ми маємо дуже схожу ситуацію з самовільним будівництвом будинків. То, можливо, і тут нам треба зайняти більш категоричну позицію та дати доручення відділу архітектурно-будівельного контролю та юридичному департаменту, щоб вони підготували позов до суду, щоб забудовник зніс об’єкт незаконного будівництва», – запропонувала Алла Надточій.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 29 вересня

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів