Поділитись:

Під Луцьком люди бунтують проти перевізника, який підняв тарифи

Четвер, 29 вересня 2022, 11:30
Під Луцьком люди бунтують проти перевізника, який підняв тарифи

У селах Клепачів, Кульчин, Озерце та Жидичин Луцької міської територіальної громади жителі «бунтують» проти перевізника, який підняв тариф за проїзд до Луцька, однак, якість послуг пасажирських перевезень не задовольняє мешканців. 

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради 28 вересня.

До депутатів звернулася Юлія Ручик, яка зазначила, що з червня 2021 року люди намагаються покращити доїзд до Луцька.

«Ми живемо недалеко від Луцька, а платимо захмарну ціну за доїзд. Йдеться про села, які обслуговує перевізник Варшава (ФОП Варшава Віктор Миколайович). Чомусь, за його словами, рейс з сіл Озерце і Кульчин були «нерентабельними», але він взяв собі рейс ще й Кульчин», – зазначила Юлія Ручик та зачитала звернення від імені жителів сіл Клепачів, Кульчин та Жидичин. 

Як зазначила жінка, єдиним перевізником, який обслуговує ці села, є підприємець Варшава. Через відсутність конкуренції, каже жінка, перевізник вчергове підвищив вартість проїзду. Вартість проїзду із Клепачів та Луцька (зупинка ТЦ «Промінь») зросла до 35 гривень, а до автостанції – 45 гривень.

Діти шкільного віку повинні сплачувати 75% вартості квитка.

«Щоб доїхати із села до «Променя» дитина має заплатити 25 гривень. А якщо в родині 3-4 дитини шкільного віку – в місяць виходить чимала сума», – каже жінка.

Підприємець Варшава – єдиний підприємець, який обслуговує маршрут, що з'єднує ці села із Луцьком. Тому, на думку людей, він встановлює економічно не обгрунтовані тарифи.  

Окрім того, каже жінка, транспорт не курсує у вихідні дні, погано ходить і ввечері. А багато жителів сіл працює у Луцьку, у тому числі – і у вихідні дні, тож не має змоги добиратися на своє місце роботи.

Тому жителі прилеглих сіл звернулися до міської ради з колективним зверненням для того, аби розірвати договір з цим перевізником. Юлія Ручик каже, що селяни готові виходити на протести і навіть перекривати дорогу. Однак, не проводять таких акцій лише у зв'язку із воєнним станом.

Міський голова Ігор Поліщук відповів, що Луцька міська рада розв'язує це питання і в майбутньому знайде кращого перевізника для обслуговування цих маршрутів.

Нагадаємо, що між Луцьком та селищем Рокині з'явиться ще один приміський маршрут – №54.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів