Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 14 вересня

Середа, 14 вересня 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 14 вересня:

Про басейн в «ЛаймФіті», де ледь не втопилася дитина

Кілька тижнів тому в луцькому басейні центрі «Лайм Фіт» ледь не втопилася чотирирічна дитина. Відомо, що в той день в маленьких дітей було групове заняття у басейні з інструктором. У результаті одна дитина пробула під водою понад п'ять хвилин. З персоналу ніхто цього й не помітив. Коментувати ситуацію в закладі відмовилися. 

У розпорядження телеканалу «Аверс» потрапило відео з того жахливого дня в басейні. Дівчинка стрибає у воду без допомоги інструктора, далі намагається пливти самотужки. Згодом починає борсатися щосили. А ще через деякий час діти виходять з басейну, а дівчинку так ніхто й не помічає. Згодом приходить інша група дітей з інструктором, дитину в воді помічають інші діти, її рятувати кидається тренерка, яка й залишила дитину без нагляду. Дитину госпіталізували в реанімаційне відділення дитячої обласної лікарні у важкому стані. На щастя, дівчинку вдалося врятувати, зараз вона вже перебуває вдома.  

Про ремонт у Луцькому СІЗО

У Луцькому слідчому ізоляторі завдяки спонсорській допомозі відремонтували деякі внутрішні приміщення.

Як повідомили у держустанові, були проведені ремонти:

  • спального приміщення №1 засуджених, залишених для господарського обслуговування СІЗО,
  • навчально-консультаційного пункту при установі, в якому здобувають повну загальну середню освіту неповнолітні особи, взяті під варту та засуджені,
  • кімнат психоемоційного розвантаження – кабінету психолога, кабінету начальника відділення СПС на режимному корпусі установи.

У держустанові висловили вдячність підприємцям, які допомогли оновити ці приміщення.

 

Про ліквідацію муніципальної варти

Луцький міський голова Ігор Поліщук відповів на петицію лучан про ліквідацію департаменту муніципальної варти міської ради та розслідування діяльності її очільниці Юлії Сиротинської.

У розгорнутій відповіді за підписом Луцького міського голови Ігоря Поліщука йдеться про те, що створення, функціювання та утримання департаменту муніципальної варти здійснюється в межах чинного законодавства України.

Вимога щодо створення комісії в запропонованому у петиції складі також не може бути задоволена, оскільки відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» постійні та тимчасові комісії є органами ради, що обираються з-поміж її депутатів, для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету.

 

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів