Поділитись:

Ігор Поліщук відповів на вимогу лучан ліквідувати муніципальну варту (документ)

Середа, 14 вересня 2022, 12:44

Луцький міський голова Ігор Поліщук відповів на петицію лучан про ліквідацію департаменту муніципальної варти міської ради та розслідування діяльності її очільниці Юлії Сиротинської.

Відповідь мера Луцька опублікували на сайті E-Dem.

Нагадаємо, у Луцьку місцеві мешканці звернулися до влади міста з вимогою ліквідувати департамент муніципальної варти та створити тимчасову комісію з розслідування та ревізії фінансової діяльності департаменту муніципальної варти та особисто його очільниці Юлії Сиротинської. Петиція в короткий строк набрала більш ніж достатньо підписів для того, аби її розглянули у міській раді.

Зауважимо, це не перша петиція про ліквідацію департаменту муніципальної варти, яку розглянули у міськради. Як і раніше, влада відмовилась виконувати цю вимогу жителів міста.

У розгорнутій відповіді за підписом Луцького міського голови Ігоря Поліщука йдеться про те, що створення, функціювання та утримання департаменту муніципальної варти здійснюється в межах чинного законодавства України.

Вимога щодо створення комісії в запропонованому у петиції складі також не може бути задоволена, оскільки відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» постійні та тимчасові комісії є органами ради, що обираються з-поміж її депутатів, для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету.

«Також зазначаємо, що у разі наявності у Вас відомостей, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення працівниками департаменту муніципальної варти, Ви маєте право звернутися до правоохоронних органів з відповідною усною або письмовою заявою, виклавши відомі Вам обставини.
У разі Вашої незгоди із наданою інформацією роз’яснюємо, що відповідно до статті 55 Конституції України Ви маєте право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб», – йдеться у відповіді міської ради.

  

Нагадаємо: після публічного розголосу у Луцьку пообіцяли облаштувати спеціальні місця для торгівлі бабусям, з якими протягом тривалого часу боролися муніципали. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
10:30
27 березня 2024
19:30
25 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
17:46
19 березня 2024
18 березня 2024
20:30