Поділитись:

У Луцьку вимагають ліквідувати департамент муніципальної варти (петиція)

П'ятниця, 26 серпня 2022, 12:21
У Луцьку вимагають ліквідувати департамент муніципальної варти (петиція)

У Луцьку місцеві мешканці звернулися до влади міста з вимогою ліквідувати департамент муніципальної варти та провести розслідування діяльності департаменту та її очільниці за весь період існування муніципальної варти.

Відповідну петицію розмістив на сайті E-Dem Валентин Мамосюк.

«Зважаючи на скандальну протиправну діяльність структури департаменту та численні скарги громадян, доцільно ліквідувати дану організацію як не потрібну лучанам», – написав він.       

Автор петиції зауважив, що метою створення департаменту муніципальної варти Луцької міськради було виконання повноважень місцевого самоврядування щодо забезпечення на території міста законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів територіальної громади. Але ці функції покладені на національну поліцію. Тому, на думку лучанина, місту не потрібна «приватна армія», яка «обходиться міському бюджету в мільйони гривень».

«Муніципальна варта показала, що виконує замовлення групи депутатів і абсолютно не виконує своїх прямих функцій. На Департамент постійно купуються різні предмети по завищеній ціні (камери GoPro, велосипеди, одяг та взуття). Незаконні паркування "елітних" авто муніципали не бачать, натомість карають власників дешевих авто. Новенькі позашляховик, куплений за гроші бюджету міста здійснює безкарні поїздки на озеро Свитязь. Завдяки існуванню дублюючої структури поліція міста взагалі усунулася від виконання своїх обовязків - наведення порядку у місті», – написав Валентин Мамосюк.

Зважаючи на вищесказане, автор звернення вимагає:

  1. Ліквідувати департамент муніципальної варти.
  2. Створити тимчасову комісію з розслідування та ревізії фінансової діяльності департаменту муніципальної варти та особисто його очільниці Юлії Сиротинської
  3. Звернутися до правоохоронних органів та Державної фіскальної служби з проханням провести перевірку діяльності департаменту за весь період і проаналізувати витрачання коштів.
  4. Звернутися до правоохоронних органів області з проханням дати правову оцінку діяльності Департаменту та його керівниці щодо демонтажу торгових точок на Центральному ринку у Луцьку та взагалі дати пояснення законності існування такої «кишенькової поліції».

Зауважимо, аби петицію розглянули у міськраді, вона має зібрати щонайменше 300 підписів протягом 14 днів.

Нагадаємо: у Луцьку облаштують спеціальні місця для торгівлі бабусям, з якими протягом тривалого часу боролися муніципали. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів