Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 31 серпня

Середа, 31 серпня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 31 серпня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 31 серпня:

Про те, що Луцькрада звернулася до центральної влади, щоб звільнити захисників Маріуполя

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 31 серпня 

Рідні луцьких захисників, які обороняли Азовсталь, звернулися до депутатів «Громадянського руху «Свідомі» із проханням, аби міська влада звернулася до колег у парламенті та офісу президента, міжнародних організацій, щоб українських воїнів чимшвидше повернули в Україну.

На черговій сесії, яка відбулася 31 серпня, депутати Луцької міської ради скерували текст звернення до центральних органів влади.

У зверненні йдеться про те, що збройна агресії росії проти України триває 8 років та переросла у повномасштабне вторгнення, що стало черговим підтвердженням основної мети загарбника – знищити українську державу та український народ будь-якими методами.

Про те, що з 1 вересня обмежать рух вулицею Кривоноса між Луцьком і Липинами

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 31 серпня 

Вулицю Кривоноса, яке з'єднує Луцьк та Липини відремонтують. Починаючи із 1 вересня вулицею обмежать рух для вантажівок. А до кінця року планують завершити поточний ремонт. Нині Підгацівська сільрада уже готується оголосити про тендер. Тож прохання мешканців спального району були почуті.

Про те, що у Луцьку смердить через неякісні стоки: місто посилить контроль

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 31 серпня 

У Луцьку жорсткіше контролюватимуть якість стічної води, яка надходить на очисні споруди. Адже перевищення допустимого вмісту хімічних речовин і є причиною смороду у місті, впевнені у комунальному підприємстві «Луцькводоканал». 

Ситуацію обговорили під час круглого столу за участі влади та бізнесу у середу, 31 липня. 

Представники міської ради зазначили, що попри роботи з реконструкції очисних споруд, обласний центр Волині продовжує страждати від нестерпного смороду. Річ у тім, що стоки, які надходять на комунальне підприємство, мають перевищені показники вмісту окремих речовин. Це вливає на ефективність роботи міських очисних споруд. 

Про те, що стелу на меморіалі у Луцьку прикрасять прапором замість радянської зірки

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 31 серпня 

У Луцьку на меморіалі «Вічна Слава» досі демонтують радянську символіку. Саму зірку уже зняли. Тепер демонтують конструкцію, на якій вона була прикріплена.

Демонтажем займається ТОВ «Міланабуд».

Як сказав у коментарі директор підприємства Юрій Семків, демонтувати цю символіку складно, для цього використовують болгарки. Коли роботи завершать, то замість зірки на меморіалі буде прапор.

Про те, що у Луцьку можуть оштрафувати за шумний ремонт у суботу

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 31 серпня 

У Луцьку запровадили нові правила додержання тиші у громадських місцях.

Відповідне рішення ухвалили депутати Луцької міської ради під час чергової сесії 31 серпня.

Як вбачається із тексту рішення, власники закладів повинні вжити необхідних заходів для зменшення рівня шуму до меж санітарних норм. 

Також правила встановлюють графік роботи закладів, які розміщені у житлових будинках або на прибудинкових територіях з 07:00 до 23:00. Кіоски та кафе з літніми майданчиками можуть працювати з 08:00 до 22:00.

Цілодобово могтимуть працювати деякі заклади, розташовані у нежитлових будівлях. Зокрема, дозвіл працювати цілодобово мають аптеки, квіткові магазини, пункти обміну валют, розважальні заклади тощо. Однак працювати цілодобово такі об'єкти зможуть лише у випадку відповідності санітарним вимогам щодо шумового забруднення та наявності договору про охорону такого об'єкта з метою забезпечення громадського порядку. Також такі заклади повинні мати внутрішні та зовнішні камери спостереження.

З 22:00 до 08:00 у Луцьку забороняється гучно співати, кричати, користуватися звуковідтворювальною апаратурою чи іншими джерелами шуму. Також заборонено використовувати салюти чи іншу піротехніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів