Поділитись:

На Волині презентували проєкт з протидії кіберзлочинам росіян

Середа, 31 серпня 2022, 20:21

У середу, 31 серпня, у Волинській ОВА відбувся семінар-нарада щодо кібербезпеки для представників структурних підрозділів ОДА, РВА та тергромад.

Про це йдеться на сайті Волинської ОВА.

«Сьогодні наш захід присвячений кібергігієні та безпеці, які набули надзвичайної актуальності в умовах воєнного стану», – зазначив начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Банера.

Розповідали про заходи безпеки в кіберпросторі викладачі ЛНТУ та представники кіберполіції Волині.

«Ідея такої нашої зустрічі виникла ще до війни. На жаль, події 24 лютого змінили наші плани. Але ніщо не зупинить ідеї, час якої настав. Тож ми сьогодні до вас прийшли, аби поділитися своїм досвідом та послухати ваші потреби», – сказала завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки ЛНТУ Наталія Чернящук.

Також інспектор відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області департаменту кіберполіції Нацполіції України Андрій Марицький розповів присутнім про проєкт MRIYA, який успішно протидіє російській агресії в інтернеті.

До слова, наразі у проєкту є офіційний сайт, а також декілька окремих ініціатив:

  • StopRussiaChannel – основний телеграм канал, де здійснюються комунікація з підписниками, а також надання завдань для блокування;
  • @stopdrugsbot – бот для збору нових посилань на ворожі ресурси, а також автоматизованої взаємодії з користувачами;
  • Народний месник – офіційний бот для збору інформації про ворожу техніку, колаборантів, мародерів та іншу оперативну інформацію;
  • Гра «Котяцький драйв» для підняття морального духу громадян та допомога ЗСУ.

Нагадаємо, що у ході контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини затримали агента військової розвідки ЗС рф, який надавав ворогу точні координати освітніх закладів міста для так званих «залякувальних» ракетних обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів