Поділитись:

ТОП спеціальностей: які професії обирають абітурієнти у волинських вишах (відео)

П'ятниця, 26 серпня 2022, 20:02
ТОП спеціальностей: які професії обирають абітурієнти у волинських вишах (відео)

Волинські вищі навчальні заклади активно готуються до навчального року, який розпочнеться уже незабаром. В умовах повномасштабної війни влаштувати навчальний процес не просто, але необхідно.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» дізнавалися, які спеціальності у волинських вишах найбільш популярні серед абітурієнтів.

Попри війну, на Волині два найбільші університети – Волинський національний університет імені Лесі України та Луцький національний технічний університет – продовжують роботу. Вступна кампанія триває, і абітурієнти вступають на обрані спеціальності.

Проректор з навчальної роботи та рекрутації ВНУ імені Лесі Українки Юрій Громик розповів, що традиційно топ спеціальностей майже не змінився. Але одна зі спеціальностей здивувала.

«Традиційно зверху в списку за популярністю – право та англійська філологія. Але, скажімо, те, що на третю позицію перемістилися комп'ютерні науки, мене особисто дуже тішить, бо це та галузь, яка направду має бути пріоритетом і дає дуже гарні перспективи для випускника», – зазначив Юрій Громик. 

Щодо процесу навчання, то університет намагатиметься повернути очну форму. 

У Луцькому національному технічному університеті цьогоріч ситуація із заявами на навчання найкраща за всі роки. В межах 11 тисяч, – переконує проректорка з  НПР та партнерства Луцького НТУ Надія Ковальчук.

«Ми прихильники того, що навчання має відбуватися... в очній формі. Ми маємо всі технічні можливості і передбачаємо змішану форму для тих, хто не може прибути на навчання чи перебуває за кордоном», – зазначила вона.

Щодо спеціальностей, то в топі залишилися ті ж спеціальності: комп'ютерні науки, комп'ютерна інженерія та кібербезпека.

Крім того, абітурієнти активно обирають спеціальності, пов'язані із лісовою галуззю, та аграрні спеціальності. В університеті кажуть, що це не дивно, адже наша область є доволі лісистою місцевістю, тому такі спеціалісти точно будуть потрібні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів