Поділитись:

Луцькрада звернулася до центральної влади, щоб звільнити захисників Маріуполя (відео)

Середа, 31 серпня 2022, 19:00
Луцькрада звернулася до центральної влади, щоб звільнити захисників Маріуполя (відео)

Рідні луцьких захисників, які обороняли Азовсталь, звернулися до депутатів «Громадянського руху «Свідомі» із проханням, аби міська влада звернулася до колег у парламенті та офісу президента, міжнародних організацій, щоб українських воїнів чимшвидше повернули в Україну.

На черговій сесії, яка відбулася 31 серпня, депутати Луцької міської ради скерували текст звернення до центральних органів влади.

У зверненні йдеться про те, що збройна агресії росії проти України триває 8 років та переросла у повномасштабне вторгнення, що стало черговим підтвердженням основної мети загарбника – знищити українську державу та український народ будь-якими методами.

Росія постійно нехтує усіма правилами ведення війни, конвенціями чи угодами, що забезпечували стабільність та правосуддя у всьому світі. Єдиний метод їхньої дипломатії – це ультиматуми та погрози. Обраний ними шлях – це насилля, вбивства, знущання, грабіж та інші методи агресії проти українського народу.

На жаль, нещодавно ми стали свідками чергового злочину агресора, умисного вбивства полонених в Оленівці. Того дня загинуло понад 50 наших співвітчизників, що були захищені Женевською конвенцією та гарантіями Червоного Хреста, що на ділі ніяк не вплинули на дії російських вбивць.

Верховний представник Європейського Союзу з зовнішніх справ і політики безпеки Жозеп Боррель назвав вбивство українських військовополонених в Оленівці на Донеччині «нелюдськими та варварськими» діями, що прирівнюються до воєнного злочину.

Напередодні російські Telegram-канали поширили відео, на якому двоє чоловіків, імовірно російських військових, тримають на землі чоловіка у формі, схожій на українську. Один із них катує українського полоненого.  Пізніше 29 липня у проросійських телеграм-каналах з'явилася друга частина відео, де закатованого чоловіка вбивають пострілом у голову. У вбивстві військовополонених в Оленівці та катуванні, можливо, українського військовослужбовця, ми можемо побачити наскільки важливо продовжувати роботу над публічним розголосом проблеми повернення українських військовослужбовців з полону.

Станом на сьогодні загарбник утримує сотні військовополонених, серед яких є герої захисту Маріуполя. Нам відомо, що операція з порятунку 2,5 тисячі захисників Маріуполя була єдиним можливим варіантом, щоб зберегти життя нашим Героям. Нажаль, будь-якої альтернативи не було, і основним завданням стояло збереження їх життя.

З того часу додому вдалося повернути 95 захисників та в полоні й досі залишаються сотні наших воїнів, йдеться  у тексті звернення.

Тож депутати Луцької міської ради звернулися до центральних органів влади аби посилити публічне висвітлення ситуації навколо полонених та вчергове звернутися до наших міжнародних партнерів, аби привернути їх увагу до ситуації.

Окрім того, депутати Луцькради просять забезпечити організацію відправки представників ООН, Червоного Хреста, держав партнерів до місць утримання військовополонених та посилити комунікацію з рідними військових, що перебувають в полоні.

«Сьогодні відбулася сесія Луцької міської ради і всі одноголосно прийняли звернення для того, щоб привернути увагу усього суспільства, і міжнародного особливо, про те, що захисники Азовсталі, які сьогодні знаходяться в полоні, відчували хоча би нашу підтримку і не замовкали наші ЗМІ про те, що це є проблемою, що ми не знаємо в яких умовах і як вони живуть. Тому наша команда Громадянського руху «СВІДОМІ» підтримала цей проєкт звернення і надалі ми будемо допомагати цим сім'ям усіляко, як можемо», – зазначила депутатка фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Алла Надточій

Алла НадточійАлла Надточій
 

Нагадаємо, що лучани Андрій Ольховий та Сергій Кушнір привезли на малу батьківщину понад два десятки загиблих захисників. Вони співпрацюють з місією «Чорний тюльпан» і 14-ю окремою механізованою бригадою імені князя Романа Великого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів