Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 12 серпня

П'ятниця, 12 серпня 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 12 серпня:

Про потужну грозу на Волині:

На Волині у гідрометеоцентрі через негоду оголосили рівень небезпечності – І, жовтий.

У Луцьку від потрапляння розряду блискавки трапилось дві пожежі: зайнялася дерев’яна споруда на вулиці Задворецькій, а через кілька хвилин блискавка вже влучила у споруду на вулиці Шевченка, також спалахнув вогонь.

Пожежі вдалося оперативно загасити. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Через інтенсивні опади рятувальники тричі виїжджали на відкачування води: відпомповували дощову воду на проспекті Волі та із закладу харчування в підвальному приміщенні на вулиці Лесі Українки. Крім того, в смт Маневичі співробітники ДСНС відкачували дощову воду з прибудинкової території.

 

Про «чобіток» Volkswagen, який у Луцьку пом'яв люксовий Lincoln:

 

ДТП трапилась у четвер, 12 серпня, на вулиці Карпенка-Карого, що у Луцьку: зіткнулися фургон Volkswagen Caddy і люксовий седан Lincoln.

21-річний водій «фольксвагена» не дотримався пунктів правил 10.1 та 10.4 ПДР (здійснюючи розворот, не надав переваги у русі) та припусти зіткнення «лінкольном».

На щастя, ніхто не травмувався, автівки зазнали механічних пошкоджень з матеріальними збитками. 

Про мирну акцію у Луцьку на підтримку полонених захисників «Азовсталі»:

 

У п'ятницю, 12 серпня, рідні українських військових, яких у травні вивели із «Азовсталі» на підконтрольну росії територію, вийшли на Театральну площу. Тут, поруч зі стелою героїв Небесної сотні, АТО та ООС, вони говорили про своїх героїв. 

На акцію прийшли десятки людей. Попри сильну зливу вони стояли в центрі міста пліч-о-пліч із рідними військових. Лучани тримали у руках плакати зі світлинами «азовців». Деякі фото були із сімейних архівів. «Він – не терорист, а люблячий тато і дідусь», «росія – країна-терорист», «поверніть їх додому» писало на численних плакатах. 

Під час акції на Театральному майдані чоловікові раптово стало зле – довелося викликати «швидку».

 

На місці працювали медики невідкладної допомоги.

Як з’ясувалося, чоловік втратив свідомість. Його доправили до медзакладу, де надаватимуть лікарську допомогу.

Про те, чи можуть батьки луцьких школярів обрати форму навчання:

 

У школах Луцької територіальної громади почали оглядати підвали, які за це літо переобладнали в найпростіші укриття. Тут з початку навчального року під час повітряних тривог ховатимуться учні.

90% підвалів шкіл Луцької громади визнали безпечними найпростішими укриттями. Зрозуміло, що жодне з цих укриттів не витримає прямого влучання ракети

За нещодавно опублікованими результатами опитування освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, у Волинській області 59% батьків підтримують саме дистанційну форму навчання, і не готові відпускати своїх дітей у школи.

Очевидно, що луцькі заклади освіти готуються запрацювати повноцінно з 1 вересня. Однак, чи матимуть вибір батьки, та що робити, якщо ви не хочете відпускати дитину до школи?

Про чергового пропагандиста, який втік на Волинь:

 

Мешканець Донеччини після повномасштабного вторгнення військ рф в Україну утік на Волинь.  

40-річний чоловік знайшов прихисток у селі поблизу Луцька. Перебуваючи у відносній безпеці, зловмисник систематично висловлювався на підтримку збройної агресіїї рф проти України, погрожував місцевим мешканцям покараннями від збройних формувань рф та постійно очікував прихід «руского міра» на Волинь.  

Слідчі Управління СБ України у Волинській області повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні ним злочинів, передбачених ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. 

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів