Поділитись:

Луцький лікар спростував інформацію про переповнені медзаклади

Вівторок, 04 серпня 2020, 17:20
Луцький лікар спростував інформацію про переповнені медзаклади

Завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко спростував інформацію про те, що обласні медичні заклади переповнені хворими на коронавірус. 

Про це йдеться на його сторінці у соціальній мережі "Facebook". 

"Я відповідаю лише за своє відділення (про що і сказав журналісту по телефону), де станом на ранок 04.08.20 р маю заповнене відділення (30 ковідних хворих з пневмоніями більшість з яких є кисневозалежними, плюс вже 5 нових поступивших хворих протягом дня). Проте, частина хворих вже запланована на виписку або переводиться в інші медичні заклади для продовження лікування по місцю проживання або в інше відділення, наприклад в реанімацію! Така робоча ситуація для мого колективу є звичною та стабільною за останні місяці, важкою для мого персоналу але не катастрофічною як інтерпретують ЗМІ", – зазначив фахівець. 

Лікар додав, що він не може визначати до якої зони епідемічної небезпеки відносити Луцьк та не володіє точною інформацією про завантаженість інших закладів:

"Так, я сказав,  що інтенсивна робота та щоденне поступлення хворих з COVID-19 в обласну інфекційну лікарню подібна до ситуації яка є в моєму відділенні, так як маю зворотній зв’язок зі своїми колегами в професійній площині з цього закладу. Відровідати за завантаження хворими на COVID-19 в інших закладах області, в тому числі віднесення Луцька в червону зону не в моїй компетенції, так як я відповідаю лише за своє відділення, свою роботу, своїх хворих!"

Луцький лікар спростував інформацію про переповнені медзаклади

Нагадаємо, радіо НВ повідомило, що зі слів Олега Яковенка у Луцьку та Волинській області спостерігається важка епідемічна ситуація з коронавірусною хворобою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів