Поділитись:

Муніципали розказали, за що штрафують водіїв у центрі Луцька (фото)

П'ятниця, 08 липня 2022, 10:27
Муніципали розказали, за що штрафують водіїв у центрі Луцька (фото)

Луцькі муніципали закликають водіїв ретельніше стежити за дорожніми знаками та дотримуватися Правил дорожнього руху при виборі місця для паркування автомобіля.

Про це написали на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

За зупинку транспортного засобу в зоні дії знаку 3.34 (зупинку заборонено) або ближче 10 м від місця виїзду з прилеглої території та безпосередньо в місці виїзду передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу в сумі 340 грн згідно з ч. 1 ст. 122 КУпАП та в сумі 680 згідно з ч. 3 ст. 122 КУпАП. Систематично такі порушення інспектори з паркування найчастіше фіксують в центральній частині міста: на вулицях Богдана Хмельницького, Словацького, Крилова  та проспекті Волі.

Відповідно до вимог ПДР, зупинку та стоянку на дорозі потрібно здійснювати у спеціально відведених місцях, щоб не порушувати правила дорожнього руху, або біля краю проїзної частини, з метою не здійснення перешкод іншим учасникам дорожнього руху.

Неправильно припарковане авто не лише створює перешкоди, але й погіршує видимість та може спричинити дорожньо-транспортну пригоду за участі  інших учасників дорожнього руху. 

На фото нижче – авто, водій якого неодноразово залишав свій транспортний засіб з порушенням та отримував постанови у сфері порушень правил зупинки, стоянки та паркування.

Муніципали розказали, за що штрафують водіїв у центрі Луцька (фото)Муніципали розказали, за що штрафують водіїв у центрі Луцька (фото)Муніципали розказали, за що штрафують водіїв у центрі Луцька (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів