Поділитись:

Волинська нардепка прокоментувала розрив дипвідносин із Сирією

Субота, 02 липня 2022, 14:45

Волинська народна депутатка Ірина Констанкевич прокоментувала розірвання дипломатичних відносин України із Сирією.

Про це нардепка написала у Фейсбуці.

«Після того, як Сирія «визнала» так звані «днр/лнр», відповідь Києва не змусила себе чекати – дипломатичні відносини між країнами було розірвано. Чому така реакція є єдиною правильною? Україна максимально жорстко реагує на будь-які спроби підірвати свій суверенітет і територіальну цілісність. Президент Сирії – пропутінський диктатор Башар Асад, який воює з власним народом. Він винен у скоєнні воєнних злочинів, зокрема, в застосуванні хімічної зброї проти мирного населення Сирії», – нагадала Ірина Констанкевич.

Народна депутатка України додала, що режим Асада тісно пов’язаний з кремлем і буде робити все, що той йому накаже. А Сирія раніше визнала «державами» окуповані росією грузинські території – Абхазію та Південну Осетію. Крім цього, проти України воюють російські генерали, які раніше допомагали режиму Асада вбивати сирійців і знищувати Алеппо.

«Сирія не соромиться купувати у росіян крадене українське зерно. До України дипломатичні відносини з Сирією розірвали десятки держав. Серед них – США, Велика Британія, Франція, Туреччина. Проти країни буде розпочато процедуру торговельного ембарго та санкцій щодо юридичних та фізичних осіб. У плані підтримання відносин з народом Сирії в України існує краща альтернатива режиму Асада: низка держав надали дипломатичний статус представникам сирійської опозиції», – додала Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України заявило про розрив дипломатичних відносин із Сирійською Арабською Республікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів