Поділитись:

ОБСЄ закриває український офіс через позицію росії

П'ятниця, 01 липня 2022, 14:51
ОБСЄ закриває український офіс через позицію росії

З 1 липня ОБСЄ закриває офіс Координатора проєктів в Україні через позицію російської федерації щодо продовження мандату місії.

Про це повідомила пресслужба організації, інформує «Кореспондент».

«На жаль, попри переважну підтримку держав-учасниць щодо продовження важливої ​​роботи, яку Координатор проєкту виконував протягом 23 років, консенсусу щодо продовження його мандату не було досягнуто через позицію російської федерації», – заявив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау.

Він наголосив, що польське головування продовжить консультації з державами-учасницями щодо майбутньої ролі та присутності ОБСЄ в Україні.

Координатор проєктів ОБСЄ в Україні був призначений 1 червня 1999 року після консенсусного рішення всіх держав-учасниць. Його мандатні завдання були зосереджені на зміцненні безпеки країни та розвитку її законодавства, інститутів та практики відповідно до демократичних стандартів.

Нагадаємо: у квітні міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що инішні міжнародні інститути безпеки виявилися безсилими запобігти війні росії проти України. У зв'язку з цим ООН та ОБСЄ треба замінити більш ефективні організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів