Поділитись:

Україна розриває дипломатичні відносини із Сирією

П'ятниця, 01 липня 2022, 06:16

Міністерство закордонних справ України заявило про розрив дипломатичних відносин із Сирійською Арабською Республікою.

Причиною розриву відносин стало те, що Сирія визнала «незалежність» маріонеткових формувань росії на тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях.

Рішення Сирії визнати «незалежність» терористичних угрупувань «ЛНР» та «ДНР» Україна трактує як недружній акт, посягання на її суверенітет та територіальну цілісність, грубе порушення українського законодавства, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права.

«У відповідь на цей недружній акт Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з Сирією без розриву консульських відносин, відповідно до статті 2 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року. Українська сторона також розпочинає процедуру запровадження торговельного ембарго щодо Сирії, а також накладення інших санкцій щодо сирійських юридичних та фізичних осіб», – йдеться в заяві відомства.

В МЗС зазначили, що такими діями сирійський режим  намагається надати псевдосуб’єктності російським окупаційним адміністраціям на Донеччині та Луганщині на замовлення своїх кураторів в Кремлі.

«Наша позиція чітка – ми максимально жорстко реагуємо на будь-які спроби підірвати суверенітет і територіальну цілісність України та захищаємо національні інтереси всіма доступними способами, зокрема і на дипломатичному фронті», – наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів