Поділитись:

ООН та ОБСЄ мають бути замінені, – Резніков

П'ятниця, 22 квітня 2022, 14:14
ООН та ОБСЄ мають бути замінені, – Резніков

Нинішні міжнародні інститути безпеки виявилися безсилими запобігти війні росії проти України. У зв'язку з цим ООН та ОБСЄ треба замінити більш ефективні організації.

Про це написав міністр оборони України Олексій Резніков у колонці Wall Street Journal під назвою «ООН допомагає російським військовим злочинам», – інформує «Кореспондент».

На його думку, повоєнна система глобального порядку та безпеки стала однією з жертв війни, розв'язаної москвою.

«Росія зробила все, для запобігання чого було створено міжнародні інститути безпеки. Як Рада Безпеки ООН, в якій москва має постійне місце, може виконати свою місію з підтримання миру? Яка безпека та співпраця можливі на континенті, коли одна держава-учасниця Організації зі співробітництва і безпеки в Європі напала на іншу і вбила тисячі мирних жителів? Ці організації зазнали невдачі. Як і Ліга Націй, вони мають бути замінені новим та ефективним набором міжнародних інститутів, здатних служити інтересам усіх країн, а не лише великих держав», – написав глава Міноборони.

Резніков вважає, що архітектура цієї нової системи має ґрунтуватися на досвіді України.

Він зазначив, що глобальна відповідь Заходу на вторгнення в Україну була дуже повільною, у той час, як вона мала наслідувати протягом перших 24 годин у формі превентивних заходів – «відстрочених санкцій», які мали б набути чинності автоматично.

Тепер, коли вторгнення вилилося у повномасштабну війну, Україні потрібна допомога: важким озброєнням, глобальним ембарго на нафту та газ із рф, блокадою банківської системи росії та забороною на торгівлю з нею, резюмував Резніков.

Нагадаємо: генсек ООН Антоніу Гутерреш попросив президента України Володимира Зеленського та президента рф володимира путіна прийняти його у Києві та москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
05 лютого 2024
19 січня 2024
02 грудня 2023
23 листопада 2023
03 листопада 2023
26 серпня 2023
19 серпня 2023
25 липня 2023
08 липня 2023