Поділитись:

«СВІДОМІ» відвезли допомогу людям, які втратили житло (фото)

П'ятниця, 01 липня 2022, 12:46

Волонтери Громадянського руху «СВІДОМІ» вчергове доставили гуманітарну допомогу постраждалим внаслідок російської агресії жителям Чернігівщини.

Про це повідомив голова ГР «СВІДОМІ», директор ІА «Конкурент» Тарас Шкітер у Фейсбуці.

«Кожна поїздка у прифронтові чи на деокуповані території, як подорож в інший світ, де панує зло, розруха та смерть. На Чернігівщині зруйновано близько 3 тисяч будинків – це багатоповерхівки та приватні домогосподарства. Проїжджаючи містом, можна побачити весь цей жах. Скільки рашисти скалічили та забрали людських життів, навіть страшно уявити.», – ділиться враженнями Тарас Шкітер.

Волонтери з Громадянського Руху «СВІДОМІ» відвезли та роздали «сімейні пакунки» жителям сіл навколо Чернігова.

«Дякуємо нашим партнерам Global Empowerment Mission та засновнику GEM Майклу Каппоні за продукти, які ми докладаємо у «сімейні пакунки» та возимо людям, також дякуємо колегам з Чернігова, які організували роботу на місці – Наталії Дрозд та Олександру Підгорному», – написав Тарас Шкітер.

Своїми враженнями від поїздки на Чернігівщину також поділився співзасновник Громадянського руху «СВІДОМІ» Михайло Наход.

«Сьогодні ми з нашими чернігівськими партнерами з організації «Центр доброчин» привезли наші «сімейні пакунки» у передмістя Чернігова – Новоселівку.  Ми тут побачили спалені будинки, спалені цілі вулиці», – зазначив Михайло Наход.

Луцькі волонтери також поспілкувалися із місцевими мешканцями, які розповіли про найстрашніші обстріли Чернігівщини у березні.

«Ми сиділи в погребі, а він аж підскакував. Снаряд влучив у хату. Сусідські хати згоріли. Але я всією душею вірю в перемогу України і бажаю цього», – зазначила одна із місцевих жительок.

 

Інша жінка розповідає про те, що до 14 березня вони намагалися ховатися по підвалах, а коли ситуація ще більше загострилася – вони виїхали.

«Ми виїхали в Ульянівку, а 24 березня наша хата повністю згоріла. Худобу ми також втратили, поросять не познаходила. Ні курей, ні гусей – нічого немає вже», – бідкається вона.

 

Жінка звернулася до українських воїнів, побажала їм перемоги та якнайшвидше повернутися додому.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що у Чернігові облаштували модульні будинки для місцевих, які через рашистські бомбардування та обстріли втратили своє житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
15:10
24 лютого 2024
09:30
16 лютого 2024
15 лютого 2024
24 січня 2024
10 січня 2024
07 січня 2024