Поділитись:

Луцькі волонтери доставили «сімейні пакунки» у Миколаїв (відео)

Субота, 18 червня 2022, 10:56
Луцькі волонтери доставили «сімейні пакунки» у Миколаїв (відео)

Команда Громадянського руху «Свідомі» відправились у чергову поїздку на південь України. Бус до верху забитий допомогою для українців, які постраждали від війни. У ньому – «сімейні пакунки», які розраховані на родину: крупи, макаронні вироби, бобові, олія, цукор, борошно та засоби особистої гігієни. Усього що тут є вистачить на тиждень. І це чимала допомога.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

«Зараз ми готуємо чергову партію гуманітарної допомоги наших сімейних пакунків та інших необхідних речей для мешканців Миколаєва, які перебувають під обстрілами та навколишніх населених пунктів. Веземо сімейні пакунки для того, щоб вони могли на деякий час задовольнити свої мінімальні потреби. Веземо також для закладів соціальної опіки памперси, дитяче харчування, трошки постільної білизни, тому що багато людей втратили своє житло. Їм треба такі речі», – зазначив співзасновник Громадянського руху «Свідмі» Михайло Наход.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Сформувати такі необхідні для людей «сімейні пакунки» луцькі волонтери змогли завдяки співпраці із відомою американською благодійною організацією Global Empowerment Mission.

Оперативно завантажили автомобіль та вирушили у дорогу.

День у дорозі і ось волонтери в Миколаєві. Це місто – герой. Його жителі щодня живуть під сигнали тривоги, свист та вибухи ракет. Рашисти не полишають спроб захопити Миколаївщину, однак українські військові дають гідну відсіч ворогу.

Мікрорайон Балабаївка рашисти обстрілюють найбільше, адже ця частина міста виходить прямісінько на шосе, яке веде до тимчасово окупованого Херсона. Найперше команда «свідомих» вирушила сюди, аби роздати «сімейні пакунки» мешканцям  міста.

«Зі своїм колегою Михайлом Находом, з нашими колегами Громадянським рухом «Свідомі», спільно з фундацією Global Empowerment Mission, яку заснував Майк Каппоні, ми приїхали до Миколаєва і привезли «сімейні пакунки» для людей, які цього потребують. Ви бачите на фоні мене будинок, зруйнований рашистами. Ми передали цим людям сімейні пакунки тому, що вони їм вкрай необхідні. Працюємо кожен на своєму фронті задля спільної перемоги», – зазначив голова Громадянського руху «Свідомі» та директор ІА «Конкурент» Тарас Шкітер

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Більшість будинків тут, як решето. У дірках від бомб та куль. У деякі помешкання люди більше не повернуться, бо немає куди. Інші ж постійно живуть в укриттях. Допомога від волонтерів – це єдине за що нині живуть люди, особливо старшого віку та багатодітні сім'ї. Розповідають, лишилися тут, бо це їхня земля.

Також луцькі волонтери передали допомогу у селах за межами Миколаєва.
 

«Ми були в Ірпені, були в Чернігові. Сьогодні приїхали до вас. І будемо ще приїжджати. Передавайте інформацію вашими депутатами. Хочу сказати, що  ми щось купуємо з Польщі і привозимо самі, а щось залучаємо за допомогою американського фонду Global Empowerment Mission, засновник якого з Маямі. Ми привезли для вас сімейні пакунки. Це коробка, консерви, крупи, солодощі, засоби гігієни, елементарні таблетки. Цього вистачить сім'ї на кілька днів з 3-4 людей», – додав Тарас Шкітер.

Самі жителі Миколаївщини налаштовані оптимістично та вірять у перемогу України над російським ворогом.

Зі страхом, оптимізмом та вірою у перемогу люди продовжують триматися та планувати життя після перемоги України над рашистами. Після того як команда «свідомих» залишилася Миколаївщину окупанти завдали сильного та масового ракетного удару по обласному центру. Під ударом знову опинилися житлові будинки. Також внаслідок ворожого обстрілу, на жаль, загинули й мирні люди.

Нагадаємо, що депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій заявила, що політику потрібно відкласти до перемоги. До того часу необхідно всю увагу зосередити на волонтерській діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 березня 2024
20:04
12:40
22 грудня 2023
29 листопада 2023
20 листопада 2023
10 листопада 2023
07 листопада 2023
26 жовтня 2023