Поділитись:

Компанія з США і луцькі волонтери розпочали співпрацю (фото, відео)

П'ятниця, 10 червня 2022, 11:37

Через війну яку розпочала проти нас країна-агресор росія, українські волонтери швидко налагодили співпрацю з людьми та організаціями по всьому світу. Так команда Громадянського руху «Свідомі» підписали договір із американською благодійною організацією Global Empowerment Mission.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Конкурент TV.

Із початку війни організація допомагає українцям, які втратили усе, потроху оговтатись від жахіть війни. Голова організації –  американець Майкл Каппоні, відомий в Штатах, як меценат та великий забудовник Південної Флориди, нині активно підтримує нашу країну. Благодійник уже побував на Київщині у Бучі, Бородянці, Мощуні, Горенці та побачив на власні очі знищені рашистами будинки.

«Зараз ми перебуваємо у Бучі ви можете побачити позаду мене весь наш транспорт. У мінібусах, у фурі знаходиться допомога від Global Empowerment Mission», – розповідає про свою місію в Україні Майкл Каппоні.

Майкл КаппоніМайкл Каппоні
 

«СВІДОМІ» до війни реалізували чимало соціальних, культурних проєктів, а зараз в основному допомагають людям, які постраждали від війни. Починаючи від 24 лютого луцькі волонтери активно допомагають нашим військовим та українцям, які були змушені залишити свої рідні будинки.

З перших днів війни «СВІДОМІ» довантажували гуманітарною допомогою інших волонтерів, які їздили на передову. Але згодом вирішили самі формувати «сімейні пакунки»  з найнеобхіднішими харчами та гігієною, і возити людям з деокупованих територій.

«В пакунки ми вкладаємо, як завжди й раніше, і зараз харчові продукти. Це має бути обов'язково олія, цукор, борошно, різні крупи, вермішелі, бобові», – зазначає депутатка Луцької міської ради, волонтерка Громадянського руху «СВІДОМІ» Алла Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Як додає діячка, всі ці продукти волонтерському штабу надають партнери.

Формувати таку допомогу зможуть і надалі. Адже «СВІДОМІ» вже отримали продукти для «сімейних пакунків» від відомої міжнародної благодійної організації.  

«Ми формуємо сімейні набори за допомогою продуктів, які постачає дана благодійна організація, і які ми самі купуємо і залучаємо. Відправляємо її в Миколаївську, Харківську, Чернігівську та Сумську області. Тобто туди, де йдуть безпосередньо бойові дії. Це хороший знак, що така серйозна компанія підтримує нашу команду громадянського руху «СВІДОМІ», і ця міжнародна співпраця покладе новий фундамент допомоги тим людям, яким це справді необхідно», – зазначив голова Громадянського руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Global Empowerment Mission до війни в Україні активно допомагали у США, реагуючи на катастрофи у 50 штатах країни. Тепер відома в Америці та світі організація допомагає Україні, зокрема переселенцям, людям на лінії фронту та українським військовим. В такий складний час такі гуманітарні місії є надважливими для українського народу. Лише спільними зусиллями можна протистояти ворогу чи то у зоні бойових дій, чи тут в тилу. Аби здобути перемогу України.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09:53
16 грудня 2023
16:08
06 грудня 2023
10 листопада 2023
07 листопада 2023
26 жовтня 2023
14 жовтня 2023
09:00
12 жовтня 2023
22 червня 2023