Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 червня

Субота, 25 червня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 червня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 25 червня.

Про відпочинок на Світязі в умовах воєнного стану:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 червня 

Начальник ГУНП України у Волинській області Юрій Крошко розповів, що цьогоріч відпочинок на Світязі відрізнятиметься від того, який був раніше, адже діє правовий режим воєнного стану, а отже, і всі обмеження, які він передбачає.

Зокрема, потрібно пам’ятати про комендантську годину, заборону на масові зібрання, можливість перевірки документів і транспорту.

«Усе це треба враховувати, якщо дійсно плануєте відпочинок. Тому що ми не будемо дивитися на те: люди відпочивають чи не відпочивають. Йде війна, є обмеження, передбачені законом і Конституцією, і вони будуть застосовуватися повною мірою. Воєнний стан передбачає заборону на масові зібрання. Якщо будуть організовуватися якісь гуляння, концерти – будемо припиняти», – запевнив головний поліцейський області.

За його словами, перевірок буде більше, ніж у мирний час.

«При собі треба завжди мати документи, які посвідчують особу, документи на транспорт – будуть оглядатися речі. До цього треба бути готовим і ставитися з розумінням. Транспорт можуть оглядати не тільки на блокпостах, а скрізь, де в поліцейського чи військовослужбовця може виникнути підозра», – додав він.

Про те, що у ДТП у Луцьку постраждала дитина:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 червня 

На вулиці Ковельській водійка автомобіля «ауді», повертаючи ліворуч на вулицю Чернишевського, не надала переваги в  русі зустрічному автомобілю «опель». Внаслідок автопригоди дві пасажирки «опеля» отримали тілесні ушкодження. Одну із них, 7-річну дівчину, госпіталізували до лікарні.

А на вулиці Задворецькій у Луцьку водій вантажівки «Renault Premium» з цистерною, повертаючи праворуч на вулицю Клима Савури, наїхав на велосипедиста. Велосипедист отримав тілесні ушкодження, його госпіталізували до лікарні.

Про те, що Луцьк отримав престижну нагороду:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 червня 

Проєкт Луцької міської ради та Nefco in Ukraine виграв престижну премію Emerging Europe Awards 2022 в номінації «Ініціатива року в галузі зеленої енергетики» за значний внесок у пом’якшення наслідків зміни клімату та перехід до зеленої економіки.

Нагороду на Future of Emerging Europe Summit & Awards 2022 отримала 23 червня в Брюсселі заступник міського голови Ірина Чебелюк.

«Нагорода стовідсотково заслужена, адже йдеться про проєкт «Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька», в рамках якого повністю відремонтовано і термомодернізовано 31 громадську будівлю міста. Це луцькі школи, дитячі садочки, музична школа, центральний басейн тощо», – йдеться у дописі.

Про те, що в Луцькому районі вибухнув будинок:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 червня 

20 червня о 17:00 годині на кухні будинку у селі Шклинь Луцького району пролунав вибух, коли там знаходилася 85-річна господиня.

Пенсіонерка дивом вибігла з палаючого приміщення і почала кликати на допомогу.

Відомо, що цього дня працівники «Волиньгазу» проводили у селі ремонтні роботи. Перед початком робіт вони мали позаглушувати крани на стояках кожного будинку, які розміщені по лінії газопроводу, а також під підпис ознайомити людей з тим, що здійснюватимуть роботи, і лише після цього виконувати їх.

На думку Олега Черчика, сина постраждалої, газівники не догледіли, що в одному з будинків кран на стояку, який знаходиться у дворі, не заглушили.

Про те, що в Луцьку офіціантку судили за хуліганство:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 25 червня 

Неповнолітня офіціантка одного із закладів громадського харчування у Луцьку втретє постала перед судом. Дівчину, яку раніше судили за крадіжку з проникненням та повторну крадіжку на цей раз притягнули до відповідальності за хуліганство.

Як вбачається з вироку, раніше судима неповнолітня дівчина, яка працювала офіціанткою однієї із піцерій Луцька, 18 червня 2018 року близько 23:30 перебувала у стані алкогольного сп'яніння. У цьому стані у неї раптово і безпричинно виник конфлікт з іншою дівчиною.  

У ході конфлікту обвинувачена побила потерпілу, повалила її на землю, сіла зверху і продовжувала побої й намагалася душити. Також нападниця вкусила свою опонентку. Загалом потерпіла отримала численні синці й забої, ці тілесні ушкодження відносяться до легких.

У суді нападниця визнала свою вину повністю, розкаялася та просила суворо не карати.

За хуліганство дівчині присудили 45 діб арешту. Однак, оскільки новий злочин був вчинений під час іспитового строку за попереднім вироком – зловмисниця проведе за ґратами 3 роки та 1 місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів