Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 19 червня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про незаконну пилораму та крадений ліс

На Волині 15 червня лісівники виявили самовільну порубку у Новорудському лісництві.

За слідами протекторів шин вдалося оперативно встановити місцезнаходження деревини – лісопродукцію знайшли на одній із приватних пилорам у селі Малий Обзир Камінь-Каширського району.

Лісопродукцію вилучили. Збитки становлять 30 тисяч гривень. Тривають слідчі дії.

Про скандальну лучанку та СБУ 

СБУ повідомила про підозру ворожій пропагандистці з Волині

Контррозвідники СБУ встановили, що 32-річна лучанка виїхала до Республіки Польща та активно і систематично розповсюджувала звідти у соціальних мережах матеріали з виправдовуванням, визнанням правомірною, запереченням збройної агресії рф проти України, глорифікацією її учасників.

Оперативники затримали пропагандистку на території України відразу після перетину нею кордону. Слідчі СБУ повідомили їй про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Про путіна та кому

У мережі поширюється інформація про те, що президент російської федерації владімір путін впав у кому. Втім, офіційного підтвердження цієї інформації немає в жодному з джерел.

Про те, для чого у мережу запустили інформацію про нібито «кому» путіна, розповідає радник глави МВС України Віктор Андрусів.

Радник міністра нагадав, що чутки про смерть путіна ширилися мережею ще з 2014 року.

«Це відбувається напередодні потенційної появи путіна публічно. До слова, у середу, 15 червня, він має виступити на Пітерському економічному форумі. Перед публічною появою путіна починають з'являтися вкиди. В чому їхня суть? Це інформаційна операція, суть якої підривати довіру. Соцмережі та ЗМІ починають розповсюджувати цю інформацію, а потім виходить путін живіше за всіх живих. І відразу в людей виникає недовіра до ЗМІ та блогерів, які це поширюють», – зазначає Віктор Андрусів.

Про білоруські війська та Волинський напрямок

Якщо самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко віддасть наказ про вторгнення на територію України, то його війська не зможуть далеко просунутись територією нашої держави.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

Він додав, що вторгнення віськ буде мінімальним.

«Не можу сказати точно, скільки це буде в кілометрах, але особливість місцевості, де вони поки топчуться біля нашого кордону, не дозволяє розвернутися в широкий бойовий чи передбойовий порядок. Якщо війська будуть входити на територію України, то будуть входити колонами. А ми можемо застосувати той варіант, який був застосований 24 лютого, коли ми почали громити росіян прямо в колонах», – наголосив Жданов.


Головне у Луцьку: підсумки тижня

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів