Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 12 червня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про втрату двох захисників з Волині

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Волинь втратила ще двох захисників. На війні з російськими окупантами загинули мешканець Голобської громади Руслан Якобчук та мешканець Володимир-Волинської громади Віталій Роман

Про тяжкі втрати у вівторок, 7 червня повідомили в адміністраціях громад. 

«36-річний рядовий був мобілізований до війська з першого дня війни, де виконував обов’язки помічника гранатометника. Чоловік ще не був одруженим, а в рідному селі у нього залишись батьки, сестра і брат, який також нині у лавах ЗСУ боронить нашу землю. Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким загиблого! Вічна пам'ять та слава Герою!» – написав мер Володимира Ігор Пальонка.

Про скандал в «ПортCity»

 

Головне у Луцьку: підсумки тижня

У магазині, що в луцькому ТРЦ «ПортCity», з вітрин нині видніються лиш манекени та десятки коробок, хоча ще напередодні, кажуть, тут наповну кипіла робота. Вранці, за словами підприємиці Тетяни Троцюк, вони мали віддати покупцеві частину товару, який той придбав учора та не зміг забрати все одразу.

«Ми сьогодні приходимо відкривати замок, а він не йде. Я дивлюся, а тут болтики прикручені. Наверх – теж болтики», – розповідає підприємиця.

І не тільки двері прикручені шурупами, а й ряд охорони чатує, аби ніхто не зміг пробратися до магазину.

Про волинський ліцей та русскій корабль

В Іваничах одинадцятикласники на прощання зі школою намалювали сучасний патріотичний малюнок про русскій корабель. Однак він чимось не сподобався дирекції ліцею і наступного дня, за її вказівкою, його зафарбували.

В Іваничівському ліцеї № 1 здавна існує традиція: на шкільному подвір’ї, при вході в будівлю, випускники на прощання зі школою і згадку про себе ще мінімум на рік лишають якийсь малюнок. Цьогорічні одинадцятикласники вирішили намалювати щось тематичне: те, що їх дійсно хвилює. І обрали патріотичну картину з тематики «Русский военный корабль, иди нах*й». До того ж саме з таким малюнком Укрпошта презентувала та ввела в обіг перші в умовах воєнного стану поштові марки.

Діти старалися над малюнком увесь день 30 травня. Однак, 6-го червня, замість красивої картини на подвір’ї ліцею іваничівці побачили чорний квадрат.

Про здорожчання проїзду у приміських маршрутках Луцька

Перевізник у Луцькій громаді суттєво підвищив вартість проїзду у приміському громадському транспорті. Пасажири скаржаться, що тепер доїхати з Кульчина до Луцька стало на 11 гривень дорожче, і навіть проїзд між сусідніми Клепачевом і Жидичином коштує тепер не менше 20 гривень.

Підприємець пояснює, що такі ціни диктує ринок. Міська рада ціну не погодила, бо перевізник не надав детальних розрахунків з обґрунтуванням тарифу. Попри це, з понеділка, 6 червня пасажири мають платити більше.

Про купівлю цехів заводу «Богдан»

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Державний «Укрексімбанк» став переможцем аукціону з продажу майна ПАТ «Автомобільна Компанія "Богдан Моторс"» у Черкасах та Луцьку.

Аукціон відбувся із четвертої спроби.

До списку виставлених на продаж активів увійшли цехи заводу загальною площею 17,4 тис. кв. м у Черкасах, а також земельні ділянки у Черкасах та Луцьку.

А в ході аукціону «Укрексімбанк» запропонував за ці активи 51,65 млн грн, у торгах також взяло участь ТОВ «Флайхед», проте його пропозиція виявилася меншою – 51,19 млн грн.

Про заборону продажу цигарок та алкоголю в Луцьку

 

Головне у Луцьку: підсумки тижня

У Луцьку пропонують заборонити торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Відповідну петицію зареєстрував Володимир Корнійчук 7 червня 2022 року.

Автор звернення пропонує назавжди заборонити у Луцьку продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

«Прошу вас заборонити продаж горілки та інших видів алкогольних напоїв та тютюнових виробів, окрім пива і квасу, назавжди для людей будь-якого віку, так як було на початку війни», – йдеться в петиції.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів