Поділитись:

Цехи заводу «Богдан» купили за 51 млн гривень: хто покупець

Понеділок, 06 червня 2022, 20:40

Державний «Укрексімбанк» став переможцем аукціону з продажу майна ПАТ «Автомобільна Компанія "Богдан Моторс"» у Черкасах та Луцьку.

Про це свідчать дані Української універсальної біржі, повідомляє ZN.

Аукціон відбувся із четвертої спроби.

До списку виставлених на продаж активів увійшли цехи заводу загальною площею 17,4 тис. кв. м у Черкасах, а також земельні ділянки у Черкасах та Луцьку.

А в ході аукціону «Укрексімбанк» запропонував за ці активи 51,65 млн грн, у торгах також взяло участь ТОВ «Флайхед», проте його пропозиція виявилася меншою – 51,19 млн грн.

За підсумками аукціону «Укрексімбанк» має сплатити запропоновану суму до 10 червня.

Нагадаємо, «Богдан Моторс» входить до корпорації «Богдан» Олега Гладковського (раніше Свинарчука), який був першим заступником секретаря РНБО за президентства Петра Порошенка. Раніше Порошенко був співвласником корпорації «Богдан».

ПАТ «Автомобільна Компанія "Богдан Моторс"» за підсумками 2020 року звітувала про збиток 3,38 млрд грн (за 2019 рік декларувався прибуток 609,2 млн грн). За даними компанії, на кінець 2020 року її поточні зобов'язання та забезпечення становили 9,18 млрд грн (на кінець 2019 року – 6,24 млрд грн).

6 липня 2021 року Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом ПАТ «Автомобільна Компанія "Богдан Моторс"» та відкрив ліквідаційну процедуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів