Поділитись:

Брак пального і ріст тарифів на енергоносії: розширена нарада у Волиньраді

П'ятниця, 03 червня 2022, 19:02
Брак пального і ріст тарифів на енергоносії: розширена нарада у Волиньраді

У п'ятницю, 3 червня, у Волинській обласній раді відбулося розширене засідання спільно із головами територіальних громад. Готувалися до вирішення тих викликів, які ставить перед областю воєнний час.

Про це повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Проблемних питань, тривожних для громад Волині, на жаль, чимало. Їх опрацьовували під час Координаційної ради, що стала хорошим інструментом співпраці і взаємодопомоги між громадами»,  – повідомив Григорій Недопад.

Під час наради обговорили проблему браку пального, що спричиняє перебої у роботі аграрного сектору, громадського транспорту та загалом транспортної логістики.

«Накопичувати резерви необхідно вже зараз і у великих обсягах, із врахуванням потреб найближчого майбутнього на проведення осінньо-польових робіт та вирішення всіх інших транспортних питань. І хоча ситуація з пальним в країні складна, але ми тримаємо її на контролі», – запевнив голова Волиньради.

Підвищення цін на енергоносії – ще одна тривожна ситуація, яку обговорили на нараді.

«Уже сьогодні можна прогнозувати, що зима справді буде важка, а тому, за можливості, до початку опалювального сезону в громадах слід додатково встановлювати твердопаливні котельні, там де це можливо, і готувати стратегічні запаси дров та торфобрикету», – зазначив Григорій Недопад.

У результаті наради підтримали пропозицію звернутися до центральних органів влади з проханням внести зміни до урядової постанови щодо казначейського обслуговування та руху державних коштів, розширивши тим самим можливості для оплати робіт з підготовки до опалювального сезону, в тому числі й утримання доріг.

Також Григорій Недопад закликав голів громад провести на своїх територіях інвентаризацію корисних копалин, аби в майбутньому область могла долучатися до відбудови українських міст.

«Хотілося б, щоб наш регіон розглядався не лише, як сировинна база, а й у перспективі став майданчиком для розміщення заводів та підприємств з виробництва різного роду будівельних сумішей тощо», – додав голова Волиньради.

Також очільники громад пропонують у рамках плану відновлення України розглянути можливість забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які уже прийняли рішення залишитися на Волині.

Нагадаємо, що Волиньрада передала сотню медичних комплектів індивідуального захисту одному з підрозділів ЗСУ, що виконує бойові завдання у найгарячіших точках фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
13:13
17 квітня 2024
12:55
10 квітня 2024
23 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
07 березня 2024
16 лютого 2024