Поділитись:

Через війну в Україні росія збільшила експорт глиноземів з Китаю в 900 разів

Середа, 01 червня 2022, 14:25
Через війну в Україні росія збільшила експорт глиноземів з Китаю в 900 разів

росія у 900 разів збільшила імпорт глинозему, який слугує сировиною для виробництва алюмінію, з Китаю після зупинки Миколаївського глиноземного заводу в Україні.

Про це повідомила російська газета «Коммерсантъ» із посиланням на дані китайської митниці, пише Ліга.нет.

У квітні росія закупила 123 800 тонн китайського глинозему, хоча рік тому Китай експортував до РФ тільки 136 тонн. За весь 2021 рік постачання глинозему з Китаю до росії становили лише 1400 тонн.

Найбільшим споживачем глинозему в росії є компанія Русал, яка забезпечує свої потреби в сировині за рахунок дев'яти заводів. Але 63% усього глинозему компанії виробляється за межами РФ, зокрема в Україні.

Миколаївський завод до війни випускав до 1,8 млн тонн глинозему на рік, близько 20% загального випуску глинозему Русалу. Це другий найбільший глиноземний актив компанії. Підприємство зупинилось впродовж перших днів російського вторгнення через близькі бойові дії та блокаду морських портів.

Крім українського глинозему, росія через санкції втратила й австралійський. У 2021 році з підприємства Queensland Alumina, де основним акціонером є Rio Tinto, Русал отримав 0,7 млн тонн глинозему, або 9% від загального виробництва.

Глиноземну сировину використовують для виготовлення алюмінію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів