Поділитись:

Менш ніж $70 за барель: Індія хоче знижку на російську нафту

Середа, 04 травня 2022, 16:44
Менш ніж $70 за барель: Індія хоче знижку на російську нафту

Індія намагається отримати знижку на російську нафту і хоче купувати її за ціною, нижчою за $70 за барель. При цьому еталонна марка нафти Brent зараз торгується близько 108 доларів за барель. 

Про це інформує ТСН з посиланням на Bloomberg.

Представники індійської сторони на переговорах з москвою зазначили, що таким чином Індія хоче компенсувати додаткові витрати, пов'язані з купівлею нафти з росії на тлі загострення геополітичної ситуації та зростання санкційного тиску.

Державні та приватні нафтопереробні підприємства Індії, третього за величиною імпортера нафти у світі, купили понад 40 мільйонів барелів російської нафти з моменту вторгнення рф до України. Це на 20 % більше, ніж експорт з росії в Індію за весь 2021 рік, згідно з розрахунками Bloomberg.

Індія, яка імпортує понад 85 % своєї нафти, є одним з небагатьох покупців російської нафти, яка є ключовим джерелом доходу для режиму володимира путіна. Зменшення європейського попиту чинить серйозний тиск на російську нафтову промисловість, і уряд прогнозує, що виробництво може впасти на 17 % цього року.

Нагадаємо: Угорщина не погоджується з рішенням ЄС про нафтове ембарго росії. В країні не бачать жодного плану чи гарантій у поточній пропозиції ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів