Поділитись:

У Луцьку в «ПортCity» скандал із підприємицею (відео)

Понеділок, 06 червня 2022, 17:28
У Луцьку в «ПортCity» скандал із підприємицею (відео)

У магазині, що в луцькому ТРЦ «ПортCity», з вітрин нині видніються лиш манекени та десятки коробок, хоча ще напередодні, кажуть, тут наповну кипіла робота. Вранці, за словами підприємиці Тетяни Троцюк, вони мали віддати покупцеві частину товару, який той придбав учора та не зміг забрати все одразу. Та сталось не так, як гадалось. Журналісти 12 каналу розповіли подробиці конфлікту.

«Ми сьогодні приходимо відкривати замок, а він не йде. Я дивлюся, а тут болтики прикручені. Наверх – теж болтики», – розповідає підприємиця.

І не тільки двері прикручені шурупами, а й ряд охорони чатує, аби ніхто не зміг пробратися до магазину.

За словами представників торгово-розважального центру, усе це неспроста. Мовляв, Тетяна Троцюк, яка бідкається, що не може віддати клієнту товар, вже три місяці боргує за оренду.

«Ми працюємо і працювали в межах умов договору. В нас є договір і є чинне законодавство. У договорі прописано, що якщо підприємець, орендар, суборендар боргує хоча б місяць часу, ми маємо право заблокувати доступ до приміщення», – пояснює фахівчиня з відділу оренди Аліна Іващенко.

Через непросту ситуацію в країні, кажуть, до всіх орендарів намагалися бути лояльними

«У нас дуже багато знижок. Березень був взагалі без орендної плати, квітень -50% оренда, травень в індивідуальному порядку від -30% до -25% для тих, хто сплачує вчасно. Ми їм запропонували: оскільки це проданий товар, у вас є каса, то погасіть якусь заборгованість. На що отримали відповідь: «У нас немає в касі вже грошей!», – каже директорка ТРЦ «ПортCity» Наталія Антоненко.

Тож і для пані Тетяни зокрема повністю зняли плату за оренду за березень. Питання боргу намагалися, мовляв, вирішити мирно, та коли зрозуміли, що оплати чекати марно, – подали до суду.

«Після отримання повідомлення в суд ФОП ТРОЦЮК відразу зібрала всі речі, що наша охорона, звісно, ж побачила і закрила доступ до приміщення до повного погашення боргу чи до рішення суду», – розповіла Аліна Іващенко.

Тим часом підприємиця такі дії вважає неправомірними та зухвалими. Ділиться: продає тут товари вже 8 років. За останні два, каже, зіпсувала нерви та здоров’я через політику торгово-розважального центру.

«Керівництво пускає в дуже сильний прес. Такі піднімають ціни на оренду, що неможливо вижити», – скаржиться жінка.

Та й от біда: окрім березневої знижки, їй, мовляв, обіцяли й інші поблажки, та слова не дотримали.

«Платити 220 тисяч за магазин, де прохідність дуже впала, дуже погано продається товар, продавці виїхали за кордон, лишилося 2 , нема кому працювати, дуже тяжко, і ми не виживали. Але нам весь час обіцяли, що буде знижка, її не зробили. Я передзвонила, і мені сказали, що вам не можна. Я сказала, що тоді буду виїжджати», – розказує Тетяна Троцюк.

Виїхати, каже, хотіла давно, а звістка про позов до суду стала останньою краплею. Та це, мовляв, ситуації не стосується. Усі ці коробки, певнить, вже власність клієнта, який учора закупився на понад 80 тисяч гривень. Про що свідчать чеки. Слова жінки підтверджує й адвокат.

«Навіть якщо є конфлікт між підприємцем і ТРЦ, то це все одно не дає права торговому центру перешкоджати покупцеві, який щось придбав, забрати цей товар. Частину товару він забрав, оскільки був уже спакований. Прибігла охорона і почала перешкоджати вивозу і виносу решти товару.  Людина пред’явила чек на відповідну суму на підтвердження права власності, було викликано кілька нарядів поліції, відповідно написані заяви про вчинення злочину», – пояснює адвокат Олександр Лавренчук.

Підприємиця ж каже: без товару не піде.

«Готові заплатити все, ну вони повинні випустити мені товар, вони не мають права не дати мені товару, якби вони на мене не подали в суд, тоді мали б, доки не сплатяться гроші», – каже Тетяна Троцюк.

Представники ТРЦ відповідають: говорити можна багато, втім, документи свідчать про своє. Тетяна Троцюк договір підписала, а отже, пункти його має виконувати. Та й коли забрати хотіли лиш куплене – чому ж зібрали увесь товар до останнього? І чек, кажуть, ще та фількіна грамота.

«Він не має законних підстав, бо в чеку має бути печатка, кількість товару і оформлений він має бути згідно із законодавством», – стверджує фахівчиня відділу оренди.

Черговий наряд поліції заспокоїти підприємицю не зміг. Утім, пояснюють: договір підписувати ніхто не змушував. Тепер же, доки не виплатять заборгованість і не розберуться із судовими тяганинами, у магазин нікого не пустять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
31 березня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
15:05
21 березня 2024
20 березня 2024