Поділитись:

Світовий банк погіршив прогноз інфляції в Україні до 20% до кінця 2022

Четвер, 09 червня 2022, 02:45
Світовий банк погіршив прогноз інфляції в Україні до 20% до кінця 2022

Світовий банк (СБ) погіршив прогноз інфляції в Україні до 20% на кінець 2022 року, тоді як квітневий прогноз передбачав 15%, повідомив регіональний директор СБ у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

"Зростає інфляційний тиск... Тож на цьому етапі очікується, що інфляція продовжить зростати й може сягнути 20% у грудні (проти 15% у наших квітневих прогнозах)", – сказав Банерджі в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що зростання інфляційного тиску, зокрема, зумовлене необхідністю покриття бюджетних потреб у березні-травні за рахунок монетизації Нацбанку.

"Міжнародні партнери визнали фінансові проблеми й уже виділили близько $20 млрд на фінансування допомоги Україні. Незважаючи на ці значні зобов'язання, терміни їх погашення, як і раніше, матимуть вирішальне значення для задоволення поточних потреб України", – зазначив регіональний директор СБ.

При цьому СБ залишив незмінним прогноз падіння ВВП України у 2022 році на рівні 44%.

"Але через тривалу війну, коли в деяких регіонах України все ще тривають активні бойові дії, ми не можемо бути впевнені в наших попередніх прогнозах щодо відновлення у середньостроковій перспективі", – зазначив Аруп Банерджі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів