Поділитись:

Міжнародні резерви України за місяць «схудли» на 7%

Вівторок, 07 червня 2022, 16:42
Міжнародні резерви України за місяць «схудли» на 7%

Міжнародні резерви України за травень скоротилися на 7 % – до близько 25 мільярдів доларів.

Про це повідомили у Нацбанку України, пише УНН.

«Станом на 1 червня міжнародні резерви України за попередніми даними становили 25 100,7 млн дол. США. Упродовж травня вони скоротилися на 7%», – йдеться у повідомленні.

Падіння рівня резервів у НБУ пояснили насамперед «продажем валюти на міжбанківському валютному ринку». У травні НБУ продав 3 410,6 млн дол. США й викупив до резервів – 56,4 млн дол. США. Значні обсяги продажу валюти зумовлені перевищенням попиту на неї над пропозицією.

Так, суттєві витрати на оборонні потреби, на імпорт товарів та послуг, а також для забезпечення розрахунків із міжнародними платіжними системами за витрати громадян з гривневих карток за кордоном перевищували надходження від експорту та від трудових мігрантів, вказали при цьому у Нацбанку.

Водночас ці витрати частково були компенсовані фінансуванням від міжнародних партнерів. Валютні надходження на користь уряду становили 1 660,2 млн дол. США. Зокрема, 583,7 млн євро, що надійшли від Світового банку, та 582,3 млн євро – від Європейського союзу, додали у НБУ.

Нагадаємо: упродовж першого місяця роботи фандрейзингової платформи United24 з акумулювання коштів на підтримку України зібрано понад 51,3 млн доларів США, або ж 1,5 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів