Поділитись:

США конфіскують 2 літаки Абрамовича вартістю 400 млн доларів

Вівторок, 07 червня 2022, 14:59
США конфіскують 2 літаки Абрамовича вартістю 400 млн доларів

США отримали ордер на арешт двох літаків, які належать або контролюються російським мільярдером Романом Абрамовичем через ймовірне порушення санкцій.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на документи, оприлюднені офісом прокурора США Деміана Вільямса, пише Цензор.

Суддя магістрату США Сара Кейв у понеділок підписала ордер на арешт Boeing 787-8 Dreamliner і Gulfstream G650ER. За даними США, вартість літаків разом перевищує 400 мільйонів доларів. 

Хоча Абрамовича немає в списку олігархів, проти яких США ввели санкції через війну в Україні, Міністерство торгівлі стверджує, що він порушив санкції, реекспортувавши літак до росії без необхідної ліцензії. Згідно з свідченням Федерального бюро розслідувань, «Боїнг» перебуває в Дубаї з березня, тоді як Gulfstream перебуває в москві з того часу.

«Зобов’язання використовувати всі доступні юридичні інструменти для застосування санкцій та експортного контролю, запроваджених у відповідь на незаконну війну Росії в Україні», – йдеться у заяві Вільямса.

Зазначається, що американські чиновники поновили зусилля щодо введення санкцій проти Абрамовича після того, як його поїздка до Києва для відновлення переговорів провалилася. За словами урядовців, переслідування літаків Абрамовича було можливим, оскільки санкції забороняють експорт, реекспорт або передачу всередині країни літаків американського виробництва без ліцензії.

«Російські олігархи допомогли створити середовище, яке дозволило росії вести смертельну війну в Україні. Захоплення їхнього цінного майна, включно з цими двома літаками, – це лише один із способів притягнення до відповідальності тих, хто порушує закони США та підтримує росію в її спробі завоювати суверенну націю», – сказав у заяві помічник директора ФБР Майкл Дж. Дріскол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів