Поділитись:

У Киви конфіскували 1,2 мільйона гривень доходів на користь держави

Субота, 14 травня 2022, 11:49
У Киви конфіскували 1,2 мільйона гривень доходів на користь держави

Верховний Суд остаточно конфіскував на користь держави 1,2 мільйона гривень доходів екснардепа Іллі Киви від жомової ями.

Про це 13 травня повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Telegram.

У повідомленні імені екснардепа не вказано, але зважаючи на деталі справи, ідеться про Киву.

«Верховний Суд прийняв остаточне рішення у першій справі про цивільну конфіскацію щодо стягнення в дохід держави понад 1,2 млн грн необґрунтованих активів, що належать колишньому народному депутату. Установлено, що особа, будучи народним депутатом, попри те, що вона не є власником об’єктів нерухомості (жомова яма) та не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження ним, передала вищевказане майно в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності», – зазначила пресслужба.

За оренду Кива отримав 1,2 млн грн.

«Ще 10 тис. грн було зараховано на банківський рахунок депутата як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій. Верховний Суд погодився з висновками Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду та постановив конфіскувати в дохід держави вказані кошти», – поінформували у САП.

Нагадаємо, що колишній народний депутат ілля кива просить володимира путіна надати йому політичний притулок та російське громадянство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024