Поділитись:

Навчання НАТО Baltops розпочинаються з відзначення 500-річчя шведського флоту

Неділя, 05 червня 2022, 02:59
У Стокгольм прибуло 40 кораблів, які візьмуть участь у навчаннях НАТО Baltops-2022, що розпочнуться з відзначення 500-річчя шведського флоту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє польське ділове видання wnp pl.

Кораблі країн НАТО і союзників, включаючи 260-метровий американський десантний корабель USS Kearsarge, прибули в Стокгольм перед навчаннями Baltops, які розпочнуться в неділю.

За словами міністра оборони Швеції Петера Хультквіста, присутність на ювілеї такого сильного представництва дружніх армій є «чітким сигналом підтримки членства Швеції і Фінляндії в НАТО».

Командувач 6-го флоту США віцеадмірал Юджин Блек визнав на пресконференції в суботу, що участь американських військ у спільних навчаннях Baltops у Балтійському морі також є формою захисту Швеції та Фінляндії від російських загроз.

Блек назвав шведський флот «одним із кращих у світі», який спеціалізується, зокрема, на підводних операціях у складних умовах. Біля берегів Швеції знаходиться 200 000 скелястих островів. «ВМС США мають досить великий досвід у проведенні операцій у відкритому морі. Зі вступом Швеції в НАТО наша співпраця вийде на ще вищий рівень», – зазначив віцеадмірал.

За словами генерала шведських збройних сил Міхаеля Клаессона, перед навчаннями Baltops цього року у зв'язку із вторгненням росії в Україну «маневри будуть більш просунутими».

Baltops-2022 пройде з 5 по 16 червня в Центральній і південній частинах Балтійського моря й на полігонах у Польщі, Німеччині та країнах Балтії. У них візьмуть участь 40 кораблів, 70 літаків і 7000 солдатів із 16 країн.

Із суботи в Стокгольмі відзначається 500-річчя шведського військово-морського флоту.

Початком створення шведського флоту вважається купівля королем Густавом Першим 10 кораблів у Любеку, які були доставлені до Швеції 7 червня 1522 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів