Поділитись:

На під'їздах до кордону облаштують майданчики для відстою автотранспорту

Середа, 25 травня 2022, 15:42

В Україні планують вдосконалити під'їзні шляхи до контрольно-пропускних пунктів шляхом влаштування майданчиків для відстою автотранспорту.

Про це повідомив поширив перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг Андрій Івко у Фейсбуці.

«Після повномасштабного вторгнення рф в Україну змінились пріоритети розвитку прикордонної інфраструктури. У першу чергу йдеться про ті маршрути, котрі ведуть до пунктів пропуску з сусідніми країнами у прикордонних регіонах. А для якнайшвидшого вирішення всіх інфраструктурних та процедурних питань працюватимемо разом з міжнародними партнерами та дружніми сусідніми країнами», – зазначив він.

Одна з актуальних проблем полягає у великому скупченні вантажного транспорту. Відтак першочерговим завдання для себе Укравтодор бачить створення більш комфортних умов для водіїв та збереження доріг. Тим більше зараз, коли через військову агресію росії закриті морські порти і відсутнє авіасполучення.

«Дороги виконують одну з ключових функцій у життєзабезпеченні країни.  В цьому контексті інфраструктурне питання більш глобальне, адже йдеться не лише про економіку України, але й про світову продовольчу безпеку», – підкреслив Івко.

За його даними, в Україні зруйновано 13% доріг – це майже 24 тис. км доріг та понад 300 штучних споруд. Проте вже зараз у деокупованих областях функціонують 36 переправ. Також на розмінованих територіях вздовж автомобільних доріг дорожники наводять лад після російського військового вторгнення, інформують в Укравтодорі.

Нагадаємо, що на Волині вздовж доріг дорожники почали викошувати небезпечну рослину – борщівник Сосновського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів