Митники поста «Ягодин» готові передати військовим конфісковані товари (відео)

П'ятниця, 20 травня 2022, 17:19

На митному посту «Ягодин» у водія вилучили партію незаконно перевезених захисних масок та медичних окулярів – їх готові за потреби передати військовим.

Про це у п'ятницю, 20 травня, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

«Наші склади тимчасового зберігання знову поповнилися крамом», – повідомили митники.

На митному посту «Ягодин» вилучили 396 упаковок захисних масок для обличчя та майже 2 тисячі медичних захисних окулярів. Цей товар загальною вартістю понад 116 тисяч гривень належав водію, який на замовлення львівського підприємства легально перевозив з польського Хелма партії взуття та виробів з текстилю. Однак про вироби медичного призначення у поданих товаросупровідних документах не йшлося. 

За статтею 483 Митного кодексу України подання недостовірних відомостей про товар тягне за собою його конфіскацію та штраф у розмірі 100 відсотків вартості предмета правопорушення. Матеріали справи передадуть до суду. 

«Якщо ці медичні маски та окуляри потрібні воєнізованим формуванням – звертайтесь! Передамо, відповідно до Закону України "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану"», – додали митники.

Нагадаємо: колишнього заступника начальника Волинської обласної військової адміністрації Андрія Ярмольського підозрюють у сприянні в незаконному переправленні за кордон військовозобов'язаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: