Поділитись:

Ексзаступника голови Волинської ОВА підозрюють у переправленні через кордон військовозобов'язаних

Четвер, 19 травня 2022, 16:04
Ексзаступника голови Волинської ОВА підозрюють у переправленні через кордон військовозобов'язаних

Колишнього заступника начальника Волинської обласної військової адміністрації підозрюють у сприянні в незаконному переправленні за кордон військовозобов'язаних.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

Керівник Волинської обласної прокуратури Віктор Тимчук повідомив ексзаступнику начальника Волинської обласної військової адміністрації – керівнику Координаційного центру області на період дії воєнного стану про підозру у службовому підробленні та сприянні, з використанням службового становища, у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, посадовець видавав завідомо неправдиві офіційні документи – листи із зазначеною у них недостовірною інформацією про мету виїзду військовозобов'язаних чоловіків у Республіку Польща – нібито для доставки гуманітарного вантажу.

Таким чином він сприяв безперешкодному виїзду з території України осіб, виїзд яких у період дії правового режиму воєнного стану відповідно до чинних нормативно-правових актів обмежений.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Як стало відомо сайту новин Луцька «Конкурент», йдеться про звільненого на початку квітня 2022 року заступника Голови Волинської ОВА Андрія Ярмольського.

Нагадаємо: після звільнення Андрій Ярмольський запевняв, що жодного відношення до якихось незаконних дій він не мав і «готовий на будь-які очні ставки і поліграфи».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024