За роботу на благо країни: Джамала отримала нагороду від Атлантичної ради США (відео, фото)

П'ятниця, 13 травня 2022, 02:28

Українська співачка Джамала стала лауреаткою премії за визначне лідерство, яка щорічно вручається Атлантичної ради США. Премія присуджується найвидатнішим особистостям політики, бізнесу, культури, які борються за цінності трансатлантичних відносин і формують спільне глобальне майбутнє.

Про це пише НВ

Джамала отримала нагороду у номінації Визначне лідерство артиста – за кар'єру однієї з найвпливовіших артисток України та за підтримку українських біженців і Збройних сил під час війни. Нагороду українській артистці вручила бізнес-лідерка, виконавча віцеголова Атлантичної ради Едріенн Аршт.

«Я прийняла нагороду від імені всіх українських артистів, які використовують свій голос, щоб розказати про злочини, що вчиняються росією в Україні. Щодня вони доносять правду і підсилюють підтримку нашої країни, оберігають нашу культуру та демонструють її унікальність. Це наша спільна боротьба й наші спільні маленькі перемоги», — наголосила Джамала у своїй промові, отримуючі нагроду.

 

Крім Джамали, Атлантична рада відзначила спеціальною нагородою український народ, який на тлі російського вторгнення показав визначну хоробрість і безстрашність. Президент України Володимир Зеленський подякував за відзнаку в онлайн-включенні під час церемонії. У своїй промові він згадав хоробрих українців, які жертвували своїм життям задля майбутнього України.

 

Також цього року Атлантична рада нагородила: голову Ради міністрів Італії Маріо Драґі (Визначне міжнародне лідерство); CEO Державного нафтопромислового об'єднання, ENI Клаудіо Дескальці (Визначне лідерство в бізнесі), і вшанувала пам’ять 64-ї держсекретарки США Мадлен Олбрайт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: