В Україні повідомили про підозру Голові та майже усім депутатам Держдуми рф

Середа, 27 квітня 2022, 18:15

Голові Держдуми рф В’ячеславу Володіну та всім 418 депутатам нижньої палати Федеральних Зборів рф, які підтримали постанову про визнання так званих «ДНР» та «ЛНР», повідомили про підозру.

Про це у середу, 27 квітня,  повідомило УНН з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

«...завершено процедуру повідомлення про підозри Голові та всім 418 депутатам нижньої палати Федеральних Зборів рф, які підтримали прийняття рішень, що посягають на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за даними слідства, Голова та 418 із 450 депутатів 15 лютого 2022 року під час засідання Державної Думи Федеральних Зборів рф підтримали постанову зі зверненням до президента рф з проханням розглянути питання про визнання самопроголошених Донецької та Луганської народних республік як самостійних, суверенних і незалежних держав.

Зазначається, що 22 лютого 2022 року вони також підтримали ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф і так званими «ДНР» та «ЛНР».

Нагадаємо: депутати білоруської Палати представників ухвалили у двох читаннях законопроєкт «Про зміну Кримінального кодексу республіки Білорусь», згідно з яким запроваджується смертна кара за «замах на вчинення актів тероризму».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: