Поділитись:

У Білорусі запроваджують смертну кару за «замах на вчинення актів тероризму»

Середа, 27 квітня 2022, 14:52
У Білорусі запроваджують смертну кару за «замах на вчинення актів тероризму»

Депутати білоруської Палати представників ухвалили у двох читаннях законопроєкт «Про зміну Кримінального кодексу республіки Білорусь», згідно з яким запроваджується смертна кара за «замах на вчинення актів тероризму».

Про це пише Укрінформ. 

«Законопроєктом пропонується внесення змін до Кримінального кодексу республіки Білорусь, які передбачають можливість застосування виняткового заходу покарання у вигляді смертної кари за замах на вчинення актів тероризму», – йдеться у повідомленні.

Заявлено, що проєкт закону підготовлений «з метою стримуючого впливу на деструктивні елементи, а також демонстрації рішучої боротьби держави з терористичною діяльністю».

До актів тероризму, як вважає влада Білорусі, належать, серед іншого, диверсії рейкових партизанів проти пересування російських військ на війну з Україною. Правозахисники вважають їх політв'язнями.

Також варто зазначити, що «винятковий захід» може бути призначений не лише за «вчинення актів тероризму», а й за «замах» на нього, що відкриває простір для довільного тлумачення.

Це відбувається на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну, розпочатого 24 лютого. Воно здійснюється, зокрема, і з території Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів