Міський голова заборонив укладати угоди з людьми, які не мають контейнерів для сміття

Вівторок, 22 листопада 2016, 10:28

Луцький міський голова Микола Романюк дав доручення КП "Луцькспецкомунтранс" навести порядок у приватному секторі щодо наявності там контейнерів для сміття. З людьми, які таких контейнерів не мають, угод про вивіз твердих побутових відходів не укладатимуть.

У Луцьку хочуть заборонити використання старих контейнерів та замінити їх на євро-контейнери. Про це сказав директор КП "Луцькспецкомунтранс" Валерій Кузьмич 22 листопада під час оперативної наради.

Він зауважив, що на брищенський полігон сміття вивозить не тільки місто, а й навколишні села.

Всі відходи зважуються, виписуються рахунки, і фірми за це оплачують. Існує тариф для населення, для фірм та для інших споживачів. Однак є такі фірми, які не хочуть платити. Щодо використання старих контейнерів, то, зі слів Валерія Кузьмича, їх хочуть заборонити і вивозити сміття тільки через євро-контейнери.

"На сьогодні та ситуація, яка мені не подобається, те, що Валерій Кузьмич і муніципали не довели до закінчення моє доручення. Маю на увазі, що всі люди, які мають індивідуальні будинки, повинні мати й контейнери. Я забороняю укладати угоди з людьми, які не мають контейнерів", – сказав Микола Романюк.

Також міський голова дав доручення Валерію Кузьмичу та муніципалам владнати це питання до завершення поточного року.