Поділитись:

Сьогодні в Україні починається призов резервістів ЗСУ: кого рекрутують

Середа, 23 лютого 2022, 15:42
Сьогодні в Україні починається призов резервістів ЗСУ: кого рекрутують

Президент Володимир Зеленський видав наказ про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Сухопутних військ ЗСУ.

«Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери, так і рядовий, сержантський склад. Призов розпочнеться від сьогодні. Максимальний термін служби 1 рік», – йдеться в повідомленні.

Резервісти першої черги оперативного резерву – це військовослужбовці, які звільняються зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками та станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві та набули певної військової облікової спеціальності.

Водночас в ЗСУ зазначили, що за призваними резервістами, згідно з законодавством України зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітня плата.

«Відповідно до Наказу Президента України, резервісти оперативного резерву мають самостійно з’явитись у свої військові частини або ТЦК та СП, за телефонним дзвінком або ж отримавши повістку для явки у свій ТЦК. Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених Законом не може бути призваним, йому необхідно особисто надати підтверджуючі документи. За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність», – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів