Поділитись:

Рієлтори розповіли, чи переселяються до Луцька мешканці Східної України

Вівторок, 22 лютого 2022, 12:11
Рієлтори розповіли, чи переселяються до Луцька мешканці Східної України

На фоні загрози російського вторгнення все частіше у фейсбук-спільнотах міст Західної України можна побачити оголошення про пошук житла. Купувати чи орендувати нерухомість часто хочуть мешканці східних і північних регіонів, близьких до кордонів із Російською Федерацією. Луцьк не став винятком, і в останні кілька днів десяток оголошень про пошук житла гуляли соціальними мережами. 

Рієлтори розповіли, чи переселяються до Луцька мешканці Східної України 

Натомість рієлтори запевняють: ситуація на ринку нерухомості у місті не змінилася. 

«Ринок нерухомості в Україні взагалі дуже інертний. Січень у нас вважається "мертвим" місяцем, бо народ гуляє, і всі, хто купував і орендував житло, намагалися зробити це до Нового року. У січні, як правило, в нас затишшя. Поки це затишшя продовжується і особливих змін немає. Ні по цінах, ні по кількості пропозицій. Протягом останніх двох тижнів у наше агентство було тільки одне звернення від сім'ї зі східної України про те, що вони хочуть переїхати до Луцька. Це сім'я з Харкова. Нема масового ажіотажу», – повідомив у коментарі журналістам сайту новин Луцька «Конкурент» рієлтор Волинського агенства нерухомості Валерій Мусійчук

За його словами, схожа ситуація і в інших західних містах України. Зміни через загрозу війни відчув на собі хіба ринок нерухомості Львова. 

«Минулого тижня обговорювали ситуацію з рієлторами з інших регіонів. Житомир, Івано-Франківськ, Тернопіль та Рівне особливих змін не мають. У Львові трошки більше, але це пов'язано з тим, що деякі компанії і посольства попереводили туди офіси. Там ситуація трошки інша. Але в інших обласних центрах Західної України поки не було такого. Після того, як Росія офіційно визнала «Д-ЛНР», ми з колегами ще не списувалися», – розповів він.

Фахівець компанії «Атланта Нерухомість» Роман Вольчинський також каже, що покупці житла зі східної України зверталися до них за послугами, однак це не є масовим явищем. За його словами, ринок нерухомості в Луцьку стабільно функціонує. 

«Ми сьогодні бачимо хорошу динаміку як продавців, так і покупців нерухомості за період поточного року. Проаналізувавши попередні роки, спостерігаємо хороший темп з позитивною динамікою за неповних два місяці 2022 року. Стосовно цін, то вони стабільно  рухаються вгору як на  вторинний ринок, так і на новобудови. Зараз новобудови в місті Луцьк стартують від 21 000,00 гривень за квадратний метр.  А за новобудову з сучасним ремонтом, технікою та меблями, цінова політика буде стартувати від 1000,00 $ за квадрат», – розповідає він. 

Нагадаємо, увечері у понеділок, 21 лютого Росія визнала самопроголошені республіки «ЛНР» та «ДНР». Зранку у вівторок, 22 лютого ватажки так званих республік заявили, що вважають своєю всю Луганську область і вимагають відводу ЗСУ з підконтрольних Україні територій.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024